“Haláli” alkalmazás a Facebookon

Új funkcióval bővül a közösségi oldal. A Facebook lehetőséget ad ezentúl a számunkra, hogy kijelöljünk egy személyt arra az esetre, ha meghalnánk, és eldöntse, mi legyen a profilunkkal.

Az oldal biztonsági beállításai között ezentúl bárki megadhatja, hogy melyik ismerőse döntsön abban az esetben, ha meghalnánk – például alakuljon-e át a profilunk emlékoldallá. Ebben az esetben már nem lehet az elhunytat ismerősnek jelölni, illetve hirdetésben sem tűnik majd fel. De arra is lesz lehetőség, hogy töröljék a profilt.

facebook-halal

Az emlékoldallá nyilvánítás régi intézmény már, eddig valamilyen módon igazolni kellett a halál tényét, akár halotti anyakönyvi kivonat másolatával, akár egy hivatalos helyen megjelent cikkel. Az emlékoldalon elérhetőek a már feltöltött képek, megosztott állapotfrissítések, illetve mások kifejezhetik a részvétüket.

Most az új funkció bevezetésével az “örökösünk” reagálhat az ismerősnek jelölő kérésekre, ugyanakkor az üzenetekhez, vagy a fiók egyéb beállításaihoz nem férhet hozzá.

Az új beállítás már elérhető Amerikában, és hamarosan világszerte bevezetik azt.

 

(forras:marketingmorzsak.hu)

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.