Már az első fordulóban megválasztották az új államfőt Ukrajnában

Ukrajna új elnökét már az első fordulóban megválasztották, második fordulóra nem lesz szükség – közölte hétfői sajtótájékoztatóján a központi választási bizottság elnöke.

 

Mihail Ohendovszkij hangsúlyozta: még nem érkeztek be az összes eredmények, de az eddigi tendenciák alapján, amelyek a szavazatszámlálás közben rajzolódtak ki, valamint az egyes jelöltekre leadott szavazatok mennyiségét és azt a körülményt figyelembe véve, hogy az egyik jelölt kivétel nélkül az összes választási körzetben elnyeri a voksok többségét, le lehet vonni egy fontos következtetést, nem lesz szükség második fordulóra – jelentette az Interfax Ukraina hírügynökség.

A szavazatok 85,12 százalékos feldolgozottsága mellett Petro Porosenko a voksok 54,04 százalékát szerezte meg, a második helyen álló Julija Timosenkóra a választók 13,12 százaléka szavazott.

Ohendovszkij elmondta, hogy Porosenko első külföldi látogatására június 4-én kerít sort. Varsóba utazik, ahol részt vesz az első részlegesen szabad lengyelországi választások 25. évfordulója tiszteletére rendezendő ünnepségeken.

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.