Emlékmű – Rétvári: a szélsőbal és a szélsőjobb is fejezze be az utcai agressziót

Rétvári Bence szerdán arra szólította fel a szélsőbal- és a szélsőjobboldal politikusait, hogy fejezzék be a fővárosi német megszállás áldozatai emlékműve kapcsán az utcai agressziót és a gyűlöletkeltést.

 

A Fidesz-KDNP országgyűlési képviselője sajtótájékoztatóján kiemelte: bíznak benne, hogy ezt a kérdést lehet békésen is rendezni.

Semmiképpen nem tartják jónak, hogy akár jobb-, akár baloldali szélsőségek indulatot szítsanak, gyűlöletre uszítsanak, vagy agressziót keltsenek – fogalmazott, hozzátéve, ezt a politikát vasárnap a választópolgárok egyértelműen elutasították.

A Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium államtitkára arra szólított fel, hogy tartsák tiszteletben a választók döntését és akaratát, ne a düh határozza meg a politikát.

Kiemelte: a választópolgárok által elutasított pártvezetők indították és keltik a politikai hisztériát. “Hívják vissza csapataikat, szimpatizánsaikat és állítsák le a randalírozást Budapest és Magyarország közterein” – fogalmazott Rétvári Bence.

Arra az újságírói kérdésre, hogy Steiner Pál (MSZP) helyi népszavazást kezdeményezett az V. kerületben, az államtitkár úgy reagált: vasárnap Belváros-Lipótváros polgárai is szavaztak, ők is nemet mondtak a jobb- és a baloldali szélsőségekre egyaránt és nem támogatták azt a politikát, amit a mostani “gyűlölethadjárat” vezetői meghirdettek.

A német megszállás áldozatainak tiszteletére állítandó budapesti emlékmű építésének munkálatai kedden kezdődtek meg az V. kerületi Szabadság téren. Kedd este azonban tüntetők megbontották azt a kordont, amelyet a tervezett emlékmű talapzata köré állítottak az építők.

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.