Mesterházy: lehet változtatni!

A “kormányváltó erők” miniszterelnök-jelöltje szerint a választók változtathatnak a vasárnapi voksoláson, és a rájuk leadott szavazatokkal a kezükbe vehetik a nemzet sorsának irányítását.

 

Mesterházy Attila erről pénteken a XIX. kerületben beszélt néhány száz fős hallgatósága előtt, akiket arra kért, minél több ismerősüket győzzék meg a szavazás fontosságáról.

Az egyetlen demokratikus hely ma Magyarországon a szavazófülke – fogalmazott az MSZP elnöke kampánya utolsó lakossági fórumán, és hangsúlyozta: a fülke magányában mindenki szabadon eldöntheti, akar-e ismét olyan igazságtalan és megfélemlítő négy évet, mint amilyen a most véget érő volt.

Kiemelte, csak a “kormányváltó erőknek” van reális esélye arra, hogy “elzavarja ezt a bandát a csudába”, ezért nem érdemes más ellenzéki pártra szavazni. Mesterházy Attila megjegyezte azt is, hogy a protest szavazókra is számítanak, az ő meggyőzésükre pedig az a végső érvük, hogy amennyiben rájuk szavaznak, akkor ismét egy félelem nélküli Magyarországon élhetnek.

“Mitőlünk ugyanis soha nem kellett félnie senkinek”, szemben a jelenlegi hatalommal – fogalmazott a szocialista politikus.

Mesterházy Attila beszédében szólt arról, hogy a közmédia végig negatív színben tüntette fel a “kormányváltó erők” pártjait. Ezzel összefüggésben megemlítette, hogy szerinte az MTI szándékosan elhallgatta azt a sajtótájékoztatójukat, amelyen Rogán Antal vagyonbevallás-módosításáról számoltak be.

Az MSZP elnöke elmondta, kormányra kerülésük esetén úgy alakítanák át a rezsicsökkentést, hogy a gazdagok semmit, a szegények viszont többet kapnának. Hangsúlyozta továbbá, hogy liberalizálnák a dohánykereskedelmet, valamint az összes termőföldpályázatot és gyanús közbeszerzést felülvizsgálnák.

Mesterházy Attila azt mondta, a Fidesz hülyének nézi az embereket, erre utal ugyanis szerinte, hogy a korábban ellenzett ingatlanadót és tandíjat is bevezette, csak más néven.

Kiemelte, hogy az Orbán-kormány alatt többen hagyták el az országot, mint 1956-ban, akik a miniszterelnök állításával ellentétben nem kalandvágyból tették ezt, hanem mert nem tudtak boldogulni az országban.

“Bővült és mélyült a szegénység” – folytatta, hozzátéve, hogy jelenleg 3,3 milllió szegény ember él az országban.

Mesterházy Attila kijelentette, a kormány az egészségügyre is kevesebbet költött elődjénél. “A legnagyobb állatság azonban a szociális temetés” – fogalmazott, kiemelve, hogy ez mindent elmond a Fidesz politikájáról: az idősek megáshatják párjuk és saját sírjuk.

 

 

 

Gyurcsány: Magyarország akkor lesz sikeres, ha képes lesz a jövőbe nézni

Magyarország akkor lesz újra sikeres, ha a múlt helyett képes lesz a jövőbe nézni – mondta a Demokratikus Koalíció elnöke országjárásának utolsó, pénteki állomásán, Dunaújvárosban.

Gyurcsány Ferenc a Bartók Kamaraszínházban mintegy négyszáz érdeklődő előtt hangsúlyozta: akkor lesz sikeres az ország, “ha nem bezárkózik, hanem több Hankook jön Dunaújvárosba”.

Kiemelte: minden nemzet annyit ér, amilyen tempóban képes változni. Hozzátette: megállíthatatlan a fejlődés, miközben a kormány a múlttal hadakozik: “székely kaput, Trianon- és megszállási emlékművet emel, de egyetlen mondat sem hangzott el Orbán Viktortól arról, mit gondol gyerekeink megélhetéséről”.

 

 

 

Bajnai: sokkal többen leszünk, mint amire a Fidesz számít

 

Bajnai Gordon, az Együtt-PM szövetség vezetője szerint sokkal többen lesznek a kormányváltó szavazók vasárnap, mint amire a Fidesz számít.

A politikus a csepeli fórumán összegyűlt ötszáz ember előtt elmondta: azért fognak sokan a kormányváltásra szavazni, mert normális országban akarnak élni, ahol lehet ötről a hatra jutni, ahol akit vezetőnek választanak, szolgál és nem uralkodik.

Az ellenzéki szövetség legfőbb ellensége nem Orbán Viktor miniszterelnök, hanem a reménytelenség, a közöny és a félelem.

“De nem kell félni. Aki fél órára nem tudja félretenni a félelmét, annak utána négy évig félnie kell” – jelentette ki.

Az Együtt-PM szövetség vezetője szólt arról is: a “kamu- és bizniszpártokra” leadott szavazatok Orbán Viktort segítik, de szerinte a Fidesz hatalmon maradását szolgálják “a jobb sorsra érdemes” LMP-re adott voksok is, mert a párt úgy döntött, “fontosabb különbözni, mint kormányt váltani”.

A Jobbikról úgy fogalmazott: bár gárdamellény helyett most szűkre szabott öltönyt hordanak, kiskutyákkal fényképezkednek, “de ezek az emberek a szellemi öröksei annak a mozgalomnak, amely Magyarországot végső romlásba és pusztulásba taszította a második világháború végén”.

Ha a Fidesz programja az, hogy folytatják, “a miénk kétszer olyan hosszú: ne folytassák!” – mondta Bajnai Gordon, hozzátéve: amikor 2010-ben átadta a kormányzást 265 forint volt egy euró, ma 310, és ha folytatódik a Fidesz-kormányzás, lehet 400 is.

Akkor 60 ezer devizahiteles volt bajban, most 220 ezer, de ha folytatják, lesz még több is, eddig 500 ezren mentek külföldre, ám ha Orbán Viktor folytatja, meglesz az egymillió is – jelentette ki.

Bajnai Gordon ugyanakkor jelezte: a Fidesszel ellentétben nekik van részletesebb programjuk is.

Kormányra jutva az első dolguk a jogbiztonság visszaállítása lenne – mondta, majd munkahelyeket teremtenének, lehetővé téve, hogy aki külföldre ment, hazatérjen. Emlékeztetett, 250 ezer új munkahelyet ígérnek, és azt, hogy minden 30 év alatti fiatalnak munkát vagy képzést adnak.

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.