Bojkottra szólított fel a DK – Flashmob a CBA előtt Budaörsön

A galéria megtekintéséhez kattintson a képekre!
Kattintson, ha szeretné látni a többi képet! Kattintson, ha szeretné látni a többi képet! Kattintson, ha szeretné látni a többi képet! Kattintson, ha szeretné látni a többi képet! Kattintson, ha szeretné látni a többi képet!

(Budaörs – 2013. november 20., Budaörsi Infó) A Demokratikus Koalíció (DK) Pest megye 2. választókerületének képviselőjelöltje, Kakuk György flashmob-akcióval tüntetett az ellen, hogy „a CBA áruházlánc igazgatója levélben kötelezte dolgozóit pártprogramon való részvételre”. Az ország több mint 20 pontján tartottak ugyanebben az időpontban hasonló akciókat. A tüntető flashmob-akcióra a budaörsi CBA előtt került sor ma, 10,30-kor.

 

 

November 19-én Kakuk György egy sajtótájékoztató keretén belül mutatkozott be a budaörsi helyi sajtónak, és ismertette programját. Ekkor invitálta a Budaörsi Infót is a mai akcióra, ami a budaörsi CBA üzlet előtt zajlott.

Sokan izgatottan várták az előre bejelentet akciót, hogy vajon milyen leleményes ötlettel rukkol elő a DK. Az üzletlánc előtt már sorakoztak az érdeklődök, és egy-két sajtós.

Még a CBA megtermett biztonsági őrei is kinéztek pár pillanat erejéig, viszont gyorsan vissza is mentek, amikor látták, hogy az alig 11 főből álló tüntető csapat, az élükön Kakuk Györggyel teljesen ártalmatlan.

A képviselőjelölt elmondta beszédét, amiben arra kérte a lakosságot, hogy bojkottálják az üzletláncot.

A CBA előtt elhangzott beszédét itt olvashatják: 

„1989 késő őszén volt egy négy igenes névszavazás amelynek az egyik kérdése az volt, hogy kitiltsuk e a pártokat a munkahelyekről. Akkor a magyar választópolgárok elsöprő többsége úgy döntött hogy igen, ki kell tiltani.

A munkahelyekre nem való a pártpolitika. Ez egészen  mostanáig működött, egészen addig amíg nyilvánosságra nem került ennek az áruházláncnak az egyik vezetőjének és tulajdonosának a levele, amit az alkalmazottjainak írt.

Arra utasította őket, hogy pártpolitikai rendezvényen vegyenek részt. Ez több ponton is aggályos, megengedhetetlen és elítélendő.

Először is, egy munkaadó, egy tulajdonos, aki hatalmi helyzetben van, nem élhet vissza ezzel a hatalommal és a munkavállalókat, akik ebben a viszonyban kiszolgáltatottak nem utasíthatja őket politikai állásfoglalásra.

Ez megengedhetetlen és ezért tiltakozunk. Arra kérünk mindenkit, hogy aki látja ezt vagy olvassa, hogy bojkottálja ezt az áruházláncot.

Ez az áruházlánc arról ismert, hogy fidesz-közeli oligarcháknak a kezében van. Magyarországon “ütik a multikat”,  ezt a zsargont használják.

Ők maguk is multik, hiszen Közép-kelet Európában részt vesznek a kiskereskedelemben és ugyanúgy multik például más országokban, mint ahogy Magyarországon is vannak külföldi cégek amelyeknek áruházláncai vannak.

Tiltakozunk az ellen, hogy a munkavállalókat politikai állásfoglalásra kényszerítsék. Ezért jöttünk ma össze.

A Demokratikus Koalicíó, ma fél 11 kor az ország több mint 20 pontján tiltakozik egy ilyen flashmobbal ez ellen az eljárás ellen, mert szeretnénk felhívni a magyar közvélemény figyelmét arra, hogy a Magyar pártpolitikának semmi keresnivalója nincs a munkahelyeken.

Meg kell védeni a munkavállalókat, akik semmi másért nincsenek itt, csak azért hogy eltartsák a családjukat.

Hogy pénzt keressenek és nem azért jönnek be minden nap dolgozni, hogy pártpolitizáljanak. Nem lehet őket arra kényszeríteni hogy állást foglaljanak ilyen ügyekben.

Ezeknek az embereknek, akik a tulajdonosok, és vezetik ezt az áruházláncot, elsősorban arra kellene figyelniük, hogy jobb minőségű és olcsóbb legyen a paradicsom vagy a csirkefarhát, és nem arra, hogy ki hová szavaz milyen nagygyűlésekre jár és mit csinál magánidejében, szabadidejében.” 

Szerkesztőségünk természetesen teret ad a másik fél számára is, ha meg kíván szólalni az ügyben. 

(Budaörsi Infó)

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.