Eurovíziós Dalfesztivál 2013 – Bonnie Tyler és a Cascada az esélyekről

Túl vannak a második próbán az Eurovíziós Dalfesztivál legnagyobb sztárjai. A hat kiemelt ország képviselője, köztük a brit Bonnie Tyler és a német Cascada szerdán sajtótájékoztatót is tartott a Malmö Arenában, és mindketten azt mondták, erős a mezőny, nehéz lesz győzni a versenyen.

 

 

“Pokolian nehéz lesz! Kedden megnéztem az első elődöntőt, és azt kell mondanom, nagyon magas volt a színvonal. Leginkább a dán, az orosz és az ír produkció tetszett” – mondta újságírói kérdésre válaszolva Bonnie Tyler.

A 61 éves világhírű walesi énekesnőt azért választotta a BBC az Egyesült Királyság képviselőjének az idei Eurovíziós Dalfesztiválra, hogy véget vessen a briteket sújtó “átoknak”: Nagy-Britannia 1997 óta nem tudta megnyerni a versenyt.

“Nemcsak az a kihívás, hogy a hazámat képviselhetem, hanem a dalfesztivált is nagyon szeretem. Tavaly sajnos nem működött a brit dal (Engelbert Humperdinck, az egykori szívtipró 76 évesen a döntő utolsó előtti helyén végzett), de most bízom a jó szereplésben” – fogalmazott Bonnie Tyler.

A sztár elmesélte, hogy Believe in Me című versenydalát Nashville-ben vették fel, a szerző, Desmond Child pedig olyan sztároknak írt korában slágereket, mint Steven Tyler, Ricky Martin vagy a Bon Jovi. “A dal címéről eszembe jut anyám, aki mindig azt mondta nekem, higgy magadban, akkor jutsz előre”.

Bonnie Tyler negyven éve van a pályán, a nyolcvanas években olyan nagy sikerek fűződtek a nevéhez, mint a Total Eclipse of the Heart vagy a Holding Out For a Hero. Új albuma – amely nyolc évvel követi az előzőt – a napokban jelent meg Rocks and Honey címmel. A sajtótájékoztatón jelen volt férje, Robert Sullivan, akivel négy évtizeddel ezelőtt kötötte össze életét, és aki cselgáncsozóként részt vett az 1972-es müncheni olimpián.

Bonnie Tyler mellett az idei Eurovíziós Dalfesztivál másik nagy sztárja a német Cascada dance-pop csapat, amely milliós lemezeladásokkal a háta mögött érkezett Malmőbe.

“Sok mindent elértünk már, de az eurovíziós döntőben szerepelni mégis a legnagyobb dolog eddigi karrierem során. Elmesélhetem majd a gyerekeimnek, az unokáimnak, hogy ott voltam a versenyen, ami óriási. A finálé kimenetele teljesen kiszámíthatatlan, mi igyekszünk mindent beleadni” – mondta Natalie Horler, a Magyarországon is népszerű csapat énekesnője.

A Cascadában (spanyolul a szó jelentése vízesés) az énekesnő mellett DJ Manian és Yann Peifer tag, ők a dalszerzők, producerek, akik Malmőben nem is lépnek színpadra, a háttérből figyelik az eseményeket, a Glorious című dal előadását.

“Olyan dal született, amely talán egy kicsit szélesebb közönséget is képes megszólítani” – mondta Natalie Horler. Bár a Cascada énekesnője brit szülőkkel rendelkezik, Németországban nőtt fel, és mint fogalmazott, teljesen kétnyelvű. “Ha a zenei karrier befuccsol, egy szállodában még mindig használható vagyok” – jegyezte meg nevetve az énekes.

Nehéz dolga van Robin Stjernbergnek: a 22 éves tehetséges énekesnek, a híres svéd nemzeti válogatóverseny, a Melodifestivalen győztesének a tavalyi győztes Loreen örökébe kellene lépnie.

“Érzem egész Svédország támogatását, de nincs rajtam semmiféle nyomás, ami jó. Senki sem fogja rajtam számon kérni, mi lesz, ha esetleg nem sikerül az élmezőnybe kerülnöm szombaton. Versenydalom, a You a köszönetnyilvánításról szól. Elsősorban a családomnak vagyok hálás, hogy mindig támogattak” – mondta a házigazda ország indulója.

Robin Stjernberg kérdésre válaszolva kitért arra, hogy az idei mezőnyből a holland énekesnő, Anouk a személyes kedvence, az Eurovízió után svédországi turnéra indul, és hamarosan megjelenik új albuma is.

Az Eurovíziós Dalfesztivál döntőjét szombaton rendezik Malmőben.

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.