A Településszerkezeti Terv és a Helyi Építési Szabályzat módosítása Budaörsön

Sokakat érdekelhet Budaörsön a Településszerkezeti Terv és a Helyi Építési Szabályzat módosítása. Erről szól Budaörs város főépítészének alábbi közleménye. Újraindul az előzetes véleményezési eljárás.Várják  a partnerek, a civil szervezetek és a lakosok javaslatait, ill. várják településfejlesztéssel foglalkozó budaörsi civil szervezetek jelentkezését, akik szeretnének a véleményezési eljárásban partnerként résztvenni.

 

Tájékoztató Budaörs Településszerkezeti Tervének és Helyi Építési Szabályzatának felülvizsgálatáról

Tisztelt Budaörsiek!

Városunk jelenleg hatályos Településszerkezeti Tervét és Helyi Építési Szabályzatát 2005-ben hagyta jóvá Budaörs Város Képviselő-testülete. E tervek felülvizsgálata 2009-ben megkezdődött, erről a helyi médiumokban részletesen tájékoztattuk Önöket 2011-ben: a város minden háztartásába eljuttattuk a SOKSZÍNŰ. ÉLHETŐ. BUDAÖRS című tájékoztatónkat és kérdőívünket. A kérdőívre adott válaszok és a Képviselő-testületi döntések mentén készült a hatályos tervek felülvizsgálata, de időközben, múlt év második felében az építésügyet és a település és a területrendezést szabályozó országos előírások és rendelkezések változásai nyomán a felülvizsgálat és a tervezés átgondolása vált szükségessé.

A felsőbb jogszabályi környezet változásai nyomán a város úgy döntött, hogy településrendezési eszközeit már a megváltozott jogszabálykörnyezethez igazítva készítteti el, ezzel biztosítva annak hosszú ideig történő használatát a módosítás minél későbbi szükségességével. Ez azonban a jóváhagyási folyamatot is módosítja, így az erre vonatkozó előírásoknak megfelelően döntés született a partnerségi egyeztetés szabályairól is. Ennek értelmében indítjuk el újra az előzetes véleményezési eljárást.

Elkészült egy részletes Tájékoztató, melyet a Polgármesteri Hivatal (2040 Budaörs Szabadság út 134.) hirdetőtábláján és honlapján (www.budaors.hu) a Településrendezési tervek módosítása banner alatt tettünk közzé.

A partnerségről szóló határozatban foglaltak alapján a partnerek, a civil szervezetek és a lakosok azzal kapcsolatban javaslatokat tehetnek, ill. várjuk azon, településfejlesztéssel foglalkozó, budaörsi civil szervezetek jelentkezését, akik szeretnének a véleményezési eljárásban partnerként résztvenni.

Javaslataikat a Budaörsi Polgármesteri Hivatal Főépítészi Iroda részére postai úton, vagy a foepitesz@budaors.hu email címre kérjük megküldeni.

Számítunk szíves közreműködésükre a város településrendezési eszközei felülvizsgálatának véleményezésében, várjuk javaslataikat, fejlesztési elképzeléseiket.

Kérjük, hogy a továbbiakban is kísérjék figyelemmel a tárgyban megjelenő tájékoztatásainkat. A város honlapján szintén folyamatosan közzétesszük az új információkat. Szeretettel várjuk Önöket a későbbi időpontokban tartandó fórumainkra is.

Üdvözlettel
Csík Edina
főépítész

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.