Házakat rongált meg a szélvihar Vaján

Csaknem hatvan házat ért kisebb-nagyobb kár, néhány pedig teljesen lakhatatlanná vált a vasárnap délutáni vihar következtében a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Vaján – közölte a térségi katasztrófavédelmi igazgatóság szóvivője az MTI-vel. Az önkormányzat harmincnyolc embert ideiglenesen a helyi közösségi szálláson helyezett el.

 

 

Takács Judit elmondta: a viharos szél és a jégeső a kisváros négy utcájában 174 embert érintett. A nagy erőkkel a helyszínen lévő tűzoltók jelenleg a közvetlen életveszélyt próbálják elhárítani, a megrongálódott háztetők és tűzfalak visszabontásán, illetve lefóliázásán dolgoznak.

Több lakás lakhatatlanná vált, harmincnyolc embert a helyi iskolában helyeztek el. A károsodott házakat statikusok mérik fel – ismertette a hadnagy.

A katasztrófavédelmi szóvivő az MTI kérdésére megerősítette, hogy a viharban ketten megsérültek, egyiküket a mentők kórházba szállították.

A viharos erejű szél néhány lakóház tetejét letépte, a többit pedig megrongálta – mondta Tisza Sándor, a település független polgármestere az MTI-nek. Tájékoztatása szerint a tűzoltók és az önkormányzat társaságának munkatársai a tetők fóliázásán és a lakóházak eső elleni védelmén dolgoznak, a károk felmérése hétfőn kezdődhet el.

A helyzetet nehezíti, hogy a károsultak közül szinte senkinek nincs biztosítása – tette hozzá a polgármester.

A településen a rendőrség folyamatos jelenléttel biztosítja a tűzoltók munkájának zavartalanságát, illetve fokozottan ügyel a közrend- és a közbiztonság fenntartására – olvasható a police.hu oldalon.

Szabolcs-Szatmár-Bereg megyét vasárnap kora délután érte el a zivatarzóna. Több településen rövid idő alatt jelentős mennyiségű eső esett, amelyet viharos erejű szél, valamint helyenként borsó és cseresznye nagyságú jég kísért.

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.