Fidesz: Bajnai ugyanazt a veszélyes gazdaságpolitikát folytatná, mint korábban

A Fidesz szerint Bajnai Gordon “szélsőséges gazdaságpolitikájának” az lenne az eredménye, hogy a külföldi nagytőke a hazai munkahelyteremtés helyett újra kisöpörné a magyar emberek munkájából megtermelt profitot az országból.

 

 

Zsigó Róbert, a Fidesz szóvivője az MTI-hez hétfőn eljuttatott közleményében így reagált arra, hogy Bajnai Gordon, az Együtt 2014 – Párbeszéd Magyarországért (PM) választási szövetség vezetője 220 ezer új munkahelyet, nemzeti képzési utalványt, a nyugdíjasoknak nyugdíj melletti munkalehetőséget ígért egy 2014-es kormányváltás esetén hétfőn Kecskeméten.

Zsigó Róbert szerint a baloldal kormányzása alatt éppen az ellenkezőjét érte el, mint amiről most beszél: a Gyurcsány-Bajnai-kormány “szakszerű gazdaságpolitikájának” vége az lett, hogy  megduplázódott a munkanélküliség.

Úgy fogalmaz: Bajnai Gordon most ígér “toronyórát lánccal”, de ha rajta múlna, ugyanazt a veszélyes gazdaságpolitikát folytatná, mint korábban: 2 millió munkavállaló bérét kétszer-háromszor magasabb adókulccsal sújtaná a jelenleginél, a minimálbért 32 ezer forinttal csökkentené, a gyermekesek családi adókedvezményét is szűkítené.

A Fidesz szóvivője szerint Magyarország a 2010-es kormányváltás óta jobban teljesít a foglakoztatásban, mint korábban, és mint az európai országok általában, a csökkenő európai foglalkoztatás ellenére fokról-fokról tudta növelni a kormány a foglalkoztatottak számát, ma 160 ezerrel több magyar ember dolgozik, mint Bajnai Gordon leköszönésekor.

“Az idő Magyarországot igazolta, jó utat választottunk: egyre biztatóbb adatok érkeznek a fiatalok, a nők és az 55 év felettiek foglalkoztatásáról is. A munkavállalókat ma Európa egyik legalacsonyabb adókulcsa és a családi kedvezmény, a munkáltatókat soha nem látott adókedvezmények segítik a munkahelyteremtésben” – összegezte a szóvivő.

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.