Májustól egész napos nyitva tartás lesz a Budaörsi Okmányirodában

(Budaörs, 2013. április 29., Budaörsi Infó) Január elsejétől, a járási rendszer kialakításával több feladat is elkerült Budaörs Város Önkormányzatától. Jelenleg a Budakeszi járáshoz tartozik Budaörs, Biatorbágy, Budakeszi, Herceghalom, Nagykovácsi, Páty, Perbál, Remeteszőlős, Telki, Tök és Zsámbék. Májustól Budaörsön 8.00-tól 20.00-ig várják az okmányirodában az ügyfeleket.

 

 

Az okmányirodai feladatok közül a gyermekvédelmi és gyámügyeket, illetve egyes szociális, környezet- és természetvédelmi igazgatási ügyek intézését is a járási hivatalok vették át.

A Budaörsi Okmányiroda azóta a Budakeszi Járási Hivatal kirendeltségeként működik a Budaörsi Polgármesteri Hivatal épületében. A gyámhivatali és egyes szociális ügyeket az Uzsoki köz 56. szám alatt lehet intézni. A járási rendszerben történő ügyintézés részleteiről további információkat olvashatnak a budaors.hu oldalon.

A Budaörsi Infó március hónapban ellátogatott a helyi okmányirodába, ahol a hosszú sorokban ácsorgó emberek arról panaszkodtak, hogy korábban sokkal gyorsabb volt az itteni ügyintézés. A várakozó ügyfelek beszámoltak arról is, hogy régebben egy sorszámosztó automata is könnyítette a folyamatot.

A Sánta Áronnal készített, rezsicsökkentéshez kapcsolódó interjúnkban a képviselő elmondta szerkesztőségünknek, hogy “az okmányirodai sorok nem elsősorban azért vannak, mert járási rendszer alakult ki. A budaörsi okmányirodán, akik arra jártak, azok személyesen is tapasztalták, hogy a kezdés előtt mindig is nagy sorok voltak, akkor is, amikor a Városháza csinálta. Az aulában szépen gyűrűztek a sorok mindig, hiszen ha egyszerre, a nyitásra odamegy nyolcvan ember, akkor a járástól függetlenül is sor van.”

Április 29-én Budaörs város fideszes alpolgármesterének, Török Czene Istvánnak facebookos oldalán olvashattuk, hogy májustól Budaörsön is egész nap várják az okmányirodában az ügyfeleket. A bejegyzés szerint az országban elsőként Pest megyében valósítják meg a 8.00-tól 20.00-ig tartó nyitva tartást.

 

(Budaörsi Infó)

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.