Újabb világcég Budaörsön – A UPS megveszi a Cemelogot

Az amerikai United Parcel Service Inc. (UPS) csütörtökön közölte, hogy megveszi a magyar Cemelog gyógyszer-logisztikai vállalatot, és az ügyletet várhatóan a második negyedévben lezárják.

 

 

A Cemelog Zrt. Közép-Kelet-Európa vezető gyógyszer-logisztikai cége, és megvásárlásával a UPS, a világ legnagyobb csomagkézbesítő vállalata, erősíteni akarja pozícióját a régióban, továbbá a felvásárlás része a UPS globális növekedési és befektetési stratégiájának.

A Cemelog Zrt. budaörsi telephelyéről 14 éve kínál a közép- és kelet-európai piacokon ügyfelei számára személyre szabott egészségügyi logisztikai megoldásokat, továbbá erős regionális hálózattal, korszerű raktározási rendszerekkel, teljes körű minőségbiztosítási szolgáltatásokkal és tapasztalt munkaerővel dolgozik.

Az UPS csütörtökön az MTI-hez eljuttatott közleménye szerint a tranzakciót követően az amerikai cég biztosítja a zavartalan átállást és a folyamatosságot, de az átmeneti időszak végével már a UPS márkanév alatt folytatódik tovább az üzletvitel.

A magyar cég felvásárlása három új, összesen mintegy 24 000 négyzetméter alapterületű egészségügyi disztribúciós létesítménnyel bővíti az amerikai cég európai hálózatát. A mostani bejelentést megelőzően, 2012 októberében három új egészségügyi létesítményt nyitottak Ázsiában, és öt észak-amerikai telephelyüket bővítették az idei év elején. A UPS 41 egészségügyi disztribúciós létesítményt üzemeltet világszerte, mintegy 595 000 négyzetméteren.

“Ez az akvizíció része az üzleti egységeinken átívelő folyamatos növekedési stratégiánknak, és kulcsfontosságú szerepet tölt be a tervezett pán-európai hálózatunk egyik régióján belül” – mondta Scott Davis, a UPS vezérigazgatója a közlemény szerint.

“Ez hatalmas fejlődési lehetőség vállalatunk számára. Az ügylet, dolgozóink és ügyfeleink érdekeit egyformán szolgálja. Lehetővé teszi számunkra, hogy csatlakozzunk a világ egyik vezető márkájához, a világ egyik vezető logisztikai cégéhez” – idézi a közlemény Magyari Évát, a Cemelog vezérigazgatóját.

A UPS szintén csütörtökön közzétett eredmény-beszámolója szerint a vállalat árbevétele az első negyedévben 2,2 százalékkal 13,43 milliárd dollárra emelkedett, nettó nyeresége pedig 6,9 százalékkal 1,04 milliárd dollárra nőtt.

A Cemelog Közép-Európai Gyógyászati Logisztikai Zrt. Budaörsön bejegyzett társaság, a céginformáció alapján 2011-ben 175 millió forint jegyzett tőkével rendelkezett, saját tőkéje 1,35 milliárd forint volt 2011 végén. Értékesítési nettó árbevétele 3,3 milliárd forint, mérleg szerinti eredménye 552 millió forint volt.

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.