Német lapok Magyarországról

A Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ) című német konzervatív lap az Európa Tanács  (ET) monitoring bizottságának strasbourgi üléséről közölt beszámolót pénteki számában, és foglalkozott Magyarországgal egy portréban is, amely az Európai Parlament elnökét, Martin Schulzot mutatja be, a Die Welt című konzervatív lap pedig a Portik-Laborc-ügyről közölt beszámolót online kiadásában.

 

 

A FAZ Az Európa Tanács Magyarországról tárgyal címmel közölt beszámolót a monitoring bizottság üléséről. A szerző, Stephan Löwenstein kiemelte, hogy a bizottság szoros többséggel szavazta meg a Magyarország elleni megfigyelési eljárás megindítására vonatkozó javaslatot, az eljárás pedig tovább növelheti az Orbán Viktorra és a Fideszre nehezedő politikai nyomást.

A lap Elnök úr címmel közölte Dirk Schümer portréját Martin Schulzról. A szerző az európai parlamentben Magyarországról folytatott vitával kapcsolatban egyebek között megjegyezte, hogy Schulz élvezte az “elbocsátott bírókról, elfojtott médiumokról és a (…) zsarnoki budapesti kormányról”  folytatott, “valójában szomorú” vitát, hiszen megmutatkozott, hogy “a nyílt beszéd és a Magyarországot fenyegető szankciók jelentik a jogállamiság utolsó biztosítékát”.

A Die Welt Alvilág – Mocskos kapcsolat a maffia és a titkosszolgálat között Magyarországon címmel közölt beszámolót a Portik-Laborc ügyről. A szerző, Boris Kálnoky egyebek között kifejtette: a 2008-as ügy csak most fejt ki tényleges hatást, hiszen már “dúl a választási előkampány”, és a választók relatív többsége a külföldi  bírálatok ellenére támogatja az Orbán-kormányt, a baloldal pedig válságban van, és ebben a helyzetben az ügy újabb csapás a szocialistáknak, akikről sokan azt gondolták a 2010-es választási vereségig, hogy “minden idők legkorruptabb politikai klikkjét” alkotják.
http://www.welt.de/politik/ausland/article115586391/Ungarns-schmutzige-Mafia-Geheimdienst-Connection.html

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.