Helló Nyíregyháza! – Köszönési rekordkísérletre készülnek Nyíregyházán

Köszönési rekordkísérletre készülnek Nyíregyházán, ahol egymás üdvözléséért köszönőtallér elnevezésű fizetőeszközt is kapnak a helyiek a Helló Nyíregyháza! elnevezésű rendezvényen pénteken (április 26-án).

 

 

Parillák Gabriella, a szabolcs-szatmár-beregi megyeszékhely polgármesteri hivatalának sajtófőnöke elmondta az MTI-nek szerdán, hogy a tavalyi hasonló rendezvényen mintegy nyolcezer ember vett részt, és szeretnék, ha most ennél jóval többen köszöntenék egymást az utcán és új rekord születne.

A köszönéseket a városháza előtti Kossuth Lajos téren folyamatosan számlálják is, amit az üdvözlést vállaló járókelők is figyelemmel kísérhetnek. A köszönésért cserében ajándék is jár annak, aki regisztrál a Helló kapunál. Az egy napra bevezetett köszönőtallért mindenki megkapja, aki üdvözli járókelőtársát, akit akár ismer, akár nem. A fizetőeszközzel vásárolni is lehet: ajándékra, játékokra, virágmagra, édességre lehet költeni, vagy emlékfotózásra vehető igénybe a helyszínen. Aki köszönőtallér-kuponfüzetért regisztrál a rekordkísérleten, sorsoláson vesz részt és különböző ajándékokat nyerhet.

A Helló Nyíregyháza! elnevezésű rendezvényen – amellyel a szervezők hirdetni szeretnék a szabolcsi megyeszékhely vendégszerető, barátságos arculatát – egész napos program várja a helyieket, illetve a 120 ezres nagyvárosba látogatókat. Délelőtt 9.30 órától különböző játékokat, sportvetélkedőket rendeznek a legkisebbeknek, s lesz rendőrségi és tűzoltósági bemutató, óránként cukorágyúlövés, valamint civil kultúrpiacot szerveznek, és gyermekműsorral lép fel a Dió Trió Együttes.

Délután gólyalábasok, a Gombóc Együttes, a nemzetközi hírű helyi 4 For Dance Tánccsoport szórakoztatja a köszönőket, 18.15 órától pedig No Techno Country Band lép színpadra. A zenekedvelők ezután 19.00 órától a Magna Cum Laude koncertjén szórakozhatnak majd a nyíregyházi Kossuth téren, pénteken.

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.