Csenger-Zalán Zsolt: előválasztási “előkampány” folyik a baloldal vezető szerepének megszerzéséért

(Budaörs – 2013. április 22., Budaörsi Infó) A budaörsi Fidesz és KDNP április 18-án szervezett aláírásgyűjtést a rezsicsökkentés támogatására. A CBA előtt Csenger-Zalán Zsolt országgyűlési képviselő, Török Czene István fideszes alpolgármester és Sánta Áron (Fidesz-KDNP) képviselő köszöntötte az egybegyűlteket. Csenger-Zalán Zsolt a rezsicsökkentés ügye mellett nyilatkozott lapunknak a járási rendszer kiépítéséről és a várható Fidesz-kampányról is.

 

 

Csenger-Zalán Zsolt országgyűlési képviselő tagja a a Törökbálinti Polgári Körnek, a Tükörhegyi Közéleti Egyesületnek, és tiszteletbeli tagja az Erdélyiek Törökbálinti Baráti Körének. 1988-ban a Magyar Demokrata Fórum I-XII. kerületi szervezetének alapító tagja volt, majd 2002 novemberében belépett a Fideszbe, 2010 októbere óta Zsámbék polgármestere.

Vasárnapi információk szerint a rezsicsökkentés megvédéséért már több mint egymillió aláírást gyűjtött össze a Fidesz. Hoppál Péter szóvivő a vasárnapi sajtótájékoztatón elmondta, hogy “Egymillió-ötvenezer ember mondta azt az elmúlt négy hétben Magyarországon, hogy meg kell védenünk a rezsicsökkentést”. A kormánypárt szóvivője hangsúlyozta, hogy a magyar emberek ragaszkodnak a közüzemi díjak mérsékléséhez, kitartanak a Fidesz politikája mellett.

Csenger-Zalán Zsolt Budaörsön elmondta, hogy miért is van szükség annak ellenére az aláírásgyűjtésre, hogy már a Parlament korábban döntött róla: “Amiért az aláírásokra szükség van, senkinek ne legyen illúziója, nem fognak ezek a támadások megszűnni, hogyha a kitűzött másfél millió aláírást le tudjuk tenni, hogy Magyarország nem hagyja magát, annak igenis súlya van, még az Európai Unióban is. Ezért mindenkit arra kérek, hogy saját közös érdekünkben, az ország, az itt élők érdekében mutassuk meg, hogy Magyarország nem hagyja magát, akármilyen támadás éri, és megvédjük közösen a rezsicsökkentést, megvédjük azt a pályát, amit – ha nehezen is, de – az ország egyre jobban teljesít.”

Csenger-Zalán Zsolt országgyűlési képviselőt arról is kérdeztük, hogy miként készül a Fidesz a következő választásokra? Mikor kezdődik a kampány? “Készülünk is, én azt gondolom, hogy a kampánynak még nincs itt az ideje. Bár érezzük, főleg a baloldalon egyfajta ilyen előválasztási “előkampány” folyik a baloldal vezető szerepének megszerzéséért, és ez meglehetősen harsány érveléseket, és igazi választási kampányba illő blödségeket is hoz néha. Mi, a magunk részéről végezzük a dolgunkat, a kampány arrébb van, a Fidesz egy rövid kampányt szeretne, és majd, amikor ennek eljön az ideje, akkor fogunk ezzel foglalkozni. Természetesen fogunk kampányolni.”

Csenger-Zalán Zsolt arra a szerkesztőségi kérdésünkre, hogy az elmúlt három évet tekintve mi volt az a három döntéshozatal a Fidesz részéről, ami nagyban elősegítette Magyarország fejlődését, kifejtette, hogy az új alaptörvény mellett, amely megalapozta a többi, “mélyreható változást”, az oktatási rendszer átalakítását és a járási rendszer kiépítését tartja a legjelentősebb sikernek. Hozzátette, hogy “a járási rendszer itt Budaörsön pont mindenféle vitákat vált ki, de ettől függetlenül ez egy jó dolog, és a budaörsiek is, amikor ez az egész rendszer beindul, érezni fogják, hogy ennek mindenképpen előnyei vannak.”

A Fidesz támogatottságával kapcsolatban Csenger-Zalán Zsolt részletezte, hogy “azért is ilyen magas 3 év után is a támogatottságunk, mert mindenki pontosan tudja, hogy a kormány, az Országgyűlés mindent megtesz, amit ebben a nehéz helyzetben egyáltalán meg lehet tenni.” Válaszában arra is kitért, hogy bár a lakosság körében némi visszaesés látható a szavazókedvet tekintve, “a politika egészének támogatottsága csökkent, de a Fideszé nem. Tehát kevesebben mondják azt az össznépességből, hogy most erre vagy arra a pártra, nevezetesen a Fideszre szavaznának, mint esetleg korábban. De a Fidesz igenis a pártot választani tudók között, azok között, akik figyelemmel kísérik a politikát, akik részt akarnak benne venni, ott igenis semmiben nem csökkent a támogatottsága.”

Csenger-Zalán Zsolt meglátása szerint a közvélemény-kutatások mellett az időközi választások is hiteles képet adnak a magyarországi pártok támogatottsági arányairól: “meg lehet nézni, a Fidesz mindenhol nyert, nem kicsit, hanem nagyon is, hogy egy klasszikust idézzek. Sok helyen pedig a Jobbik megelőzte az MSZP-t.”

 

(Budaörsi Infó)

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.