Fidesz: kétségbeejtő helyzetet eredményezne Bajnai Gordon visszatérése

A Fidesz szerint kétségbeejtő szociális és gazdasági helyzetet eredményezne, ha Bajnai Gordon 2014 után ismét kormányra kerülne.

 

 

Erről Puskás Imre, a kormánypárt országgyűlési képviselője beszélt szombaton Budapesten tartott sajtótájékoztatóján. Kiemelte, Bajnai Gordon úgy tesz, mintha érintetlen és felkent szakértőként az országot előrevivő politika egyedüli ismerője lenne, pedig ez egyáltalán nem igaz.

Mint mondta, Bajnai Gordon a Gyurcsány-kormány gazdasági minisztereként, majd később kormányfőként nagyban hozzájárult az ország, az önkormányzatok és a családok súlyos eladósodásához, mindezt úgy, hogy közben számottevő gazdasági növekedést sem tudott felmutatni.

Puskás Imre szerint a Bajnai Gordon nevéhez köthető megszorító csomaggal 1200 milliárd forintot vettek ki az emberek zsebéből, olyan intézkedésekkel, mint például a tizenharmadik havi nyugdíj és illetmények elvétele, valamint a gyes és a gyed három évről két évre csökkentése, továbbá a személyi jövedelemadó növelése.

A kormánypárti politikus kijelentette: Bajnai Gordon hatalomra kerülése után megismétlődnének ezek a 2002 és 2010 között megszokott intézkedések, és visszatérnének az azokat végrehajtó személyek is.

Példaként említette a volt kormányfő azon felvetését, amely szerint kormányzása esetén az európai átlagra csökkentenék a bankadót. Puskás Imre szerint ez 100 milliárd forinttal csökkentené a pénzintézetek jelenleg 144 milliárd forintos terhét, az így kieső összeget pedig máshonnan kellene előteremteni.

A fideszes képviselő úgy gondolja, Bajnai Gordon mindezt alapvetően a személyi jövedelemadó emelésével tenné, amivel minden magyar család rosszul járna. Hangsúlyozta, a korábbi szocialista gazdaságpolitika visszatérése ismét annak kedvezne, hogy a bankok és a multinacionális cégek extraprofitra tegyenek szert, míg a magyar családok kilátástalan helyzetbe kerülnének.

Puskás Imre aláhúzta, az Orbán-kormány ezzel szemben megalakulása óta éppen mindezek ellenkezőjét hajtja végre, vagyis a pénzintézeteket és a nagyvállalatokat is bevonta a közteherviselésbe, a családokat pedig adókedvezményekkel támogatja, hogy több pénz maradjon az emberek zsebében.

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.