Koppány Attila festőművész kiállítása Budaörsön

(Budaörs – 2013. március 28., Budaörsi Infó) A Budaörsi Városháza (Budaörs, Szabadság út 134.) aulájában rendezik meg Koppány Attila festőművész kiállítását, amely 2013. április 8. és április 30. között lesz megtekinthető.

 

 

Koppány Attila festőművész kiállításának megnyitójára április 8-án 18 órakor kerül sor a Budaörsi Városháza aulájában, a kiállítást Török Czene István alpolgármester nyitja meg. A kiállítás április 30-ig tekinthető meg.

Koppány Attila festőművész Enyingen született 1947-ben, a festészettel és a grafikai technikákkal már élete korai szakaszában megismerkedett. Székesfehérvárott Áron Nagy Lajos és Ballagó Imre festőművészek tanítványa volt.

Első önálló kiállítását Budapesten rendezték meg, amit Dr. Pogány Frigyes, az Iparművészeti Főiskola Főigazgatója nyitott meg. 1981-től számos országos tárlaton is bemutatták alkotásait, de ezeken kívül több egyéni, külföldi kiállítást is rendezett, például 1989-ben Erfurthban, majd 2006-ban Grazban mutatta be képeit.

Koppány Attila festőművész 2006-ban az “IN MEMORIAM 1956 2. Országos Képzőművészeti Kiállításon” 1. díjat szerzett.

1973-tól a Képzőművészeti Alapnak, majd a Magyar Alkotóművészek Országos Egyesületének (MAOE) tagja. A Győri Grafikai Műhely alapító tagja, valamint a Művésztanárok Társaságának is tagja. A Magyar Szépmíves Céh (Társaság) elnökségi tagja 2009-től. 2009-től a Székesfehérvári Művészek Társaságának a tagja . Az Association Internationale de la Couleur Magyar Nemzeti Bizottsága és a Magyar Tudományos Akadémia Színelméleti Albizottsága tagja. Művei megtalálhatók a Magyar Nemzeti Galéria, a Xantus János Múzeum, a győri Városi Művészeti Múzeum gyűjteményében, a Körmendi-Csák Kortárs Művészeti Gyűjteményben, a Rechnitzer Gyűjteményben, valamint középületekben és számos további magángyűjteményben. 2008-tól a Körmendi Galéria tagja. (Forrás: www.art-koppany.sze.hu)

Egyéni kiállításai között szerepelnek neves helyszínek és rangos városok. 1989: Képcsarnok V. Bemutatóterem, Győr; 1990: Képcsarnok V. Bemutatóterme, Sopron; 2007: Karinthy Szalon, Budapest; 2008: Flesch Károly Kulturális Központ, Mosonmagyaróvár.

(Budaörsi Infó)

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.