Húsvéti közúti ellenőrzések Budaörsön

A Budaörsi Rendőrkapitányság is megtartotta illetékességi területén a  „Józan Húsvét” elnevezésű kampányt és fokozott közúti ellenőrzést hajtott végre 2013. március 25. és április 1. között.

 

 

Az akció célja az ittas, agresszív és szabályszegő járművezetők forgalomból történő kiszűrése, valamint figyelemfelhívás az alkoholos vagy bódult állapotban történő vezetés közúti veszélyességére. Ezen kívül cél volt a szabálysértést elkövető személyek – ideértve az ittas állapotban gyalogosan, kerékpárral elkövetett szabálysértéseket is –, jogszerű szankcionálása, a passzív biztonsági eszközök használatának ellenőrzése, a közlekedésbiztonság javítása és a közlekedési balesetek megelőzése.

Azok a sofőrök, akik betartották a szabályokat, alkoholmentes sört, míg az autóban utazók húsvéti tojást kaptak az intézkedő rendőröktől.

A kampány során a Budaörsi Rendőrkapitányság illetékességi területén közel 500 gépkocsivezetőt ellenőriztek a rend őrei, ebből 16 esetben került sor előállításra, 22 személy ellen tettek szabálysértési feljelentést. A közlekedési szabályokat megszegőkkel szemben több esetben helyszíni bírság került kiszabásra.

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.