Hétfőig lehet jelentkezni az Erzsébet-táborokba

Jövő hétfőig lehet jelentkezni az Erzsébet-program keretében meghirdetett kedvezményes árú Balaton-parti gyermektáborokra. Öt új pályázatot is kiírtak, ahol május 20-a határidő.

 

 

A táborokat június közepétől augusztus végéig, egyhetes turnusokban tartják. Azoknak a családoknak, amelyeknél az egy főre jutó jövedelem kevesebb a 98 ezer forintos minimálbérnél, egy-, illetve kétezer forintot kell fizetniük önrészként. Ezért teljes ellátást és programokat kapnak a gyerekek.

Az idén kétféle Erzsébet-tábort hirdettek. Az egyikre iskolák, családvédelmi, gyermekjóléti intézmények jelentkezhetnek 10 fős csoportokkal. A másik fajta a tematikus üdülés: lesznek színjátszó-, illetve médiatáborok, lisztérzékeny gyerekeknek szólók, valamint sporttáborok magyar olimpikonok, világbajnokok részvételével.

A tematikus táborokra egyénileg is lehet jelentkezni, ám vannak bizonyos sportágak (köztük például az ökölvívás) amelynek táborába a szakszövetségeken keresztül lehet bejutni.

Jelentkezni a www.erzsebetprogram.hu internetes oldalon lehet, ám annak érdekében, hogy senkit ne zárjanak ki a lehetőségből, szerte az országban több mint 1500 helyen olyan központok működnek, amelyekben nemcsak a tájékozódásban, hanem a jelentkezésben is segítenek. A legközelebbi ilyen “segítőpont” megtalálásához az érintetteknek elegendő felhívniuk a 371-3242-es budapesti telefonszámot hétfőtől csütörtökig 9-16 óra, pénteken 9-13 óra között. Tavaly 30 ezer gyerek vehetett részt az Erzsébet-program különböző táboraiban.

Nagy Anna, az Erzsébet-program szóvivője szerdán az MTI-nek elmondta: az eddig meghirdetett negyven tábor olyan népszerű, hogy az alapítvány szeretné kibővíteni a lehetőségeket, így most még öt pályázatot írtak ki. Ebből három sporttábor: egy vívó-, egy vitorlás és egy sportmenedzser-tábor, amelyek színvonalát jól jelzi, hogy olyan kiváló sportolók vezetik majd, mint Nagy Tímea, Cseh László vagy Kovács Antal – tette hozzá.

A szóvivő tájékoztatása szerint a másik két pályázatot az ország 47 leghátrányosabb helyzetű kistérségében tanuló gyerekeknek hirdetik meg. A “Mutasd meg a településed Európának” címet viselő pályázat nyertesei egy négynapos utazásra mehetnek el Brüsszelbe az Európai Parlamentbe, az ötödik pályázat révén pedig Hunyadi János életének fontosabb pontjait érintő történelmi kiránduláson vehetnek részt a nyertes gyerekek – ismertette Nagy Anna.

Az öt új pályázat jelentkezési határideje május 20-a.

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.