Az MSZP szerint szabálytalanul gyűjtött aláírásokat a Fidesz a Belvárosban, az önkormányzat cáfol

Az MSZP-s Steiner Pál állítása szerint szabálytalanul, a rászoruló nyugdíjasok húsvéti ajándékcsomagjának kézbesítésekor gyűjtött aláírásokat a Fidesz a Belvárosban a rezsicsökkentés támogatására. Puskás András alpolgármester szerint a vádak nem igazak, de kivizsgálják őket.

 

 

Steiner Pál keddi budapesti sajtótájékoztatóján elmondta: az V. kerületi önkormányzat jó ideje működtet olyan karpereces jelzőrendszert, amellyel az egyedülálló idős emberek tudathatják, ha segítségre szorulnak. Az elmúlt években a rendszert üzemeltető önkormányzati cég gondozói vitték ki a karácsonyi és húsvéti ajándékcsomagokat az ellátott nyugdíjasoknak.

Idén azonban – folytatta – egy fideszes önkormányzati képviselő jelent meg az egyik idős nőnél. Steiner Pál azt mondta: a kormánypárti politikus a lakásba jutva “a rezsicsökkentésre terelte szót”, és megkérte a hölgyet, írja alá a támogató ívet. Hozzátette, a képviselőnél lévő listán mindazok neve szerepelt, akik a körzetében élnek, és a jelzőrendszer révén kapnak ellátást.

A nyugdíjas asszony elutasította a kérést, mondván, számára mindössze havi 198 forintot jelent a rezsicsökkentés, másrészt nem számított rá, hogy ebben a kérdésben állást kell foglalnia – mondta Steiner Pál.

A korábbi belvárosi polgármester szerint a Fidesz ezzel az eljárással több rászoruló idős embert hozott méltatlan helyzetbe, ráadásul az eset még azelőtt történt, hogy a parlament kormánypárti javaslatra jogszerűvé nyilvánította volna a lakásokban történő aláírásgyűjtést.

Steiner Pál bocsánatkérésre szólította fel Rogán Antal polgármestert, hangsúlyozva: elfogadhatatlan, hogy egy közpénzből működtetett önkormányzati ellátórendszer a Fidesz kampánycéljait szolgálja. Megjegyezte, az akció arra is alkalmas volt, hogy a kormánypárt összeállítsa a vele nem szimpatizáló kerületi nyugdíjasok listáját.

A belvárosi Honvéd téren tartott sajtótájékoztatón megjelent Puskás András, az V. kerület Fidesz-KDNP-s alpolgármestere is. Azt mondta: ötödik éve több mint ezer rászoruló idős ember kap húsvéti ajándékcsomagot a képviselő-testülettől, és eközben sem korábban, sem most nem folyt törvénytelen adatgyűjtés. Szerinte ezt a szocialista képviselők is tudhatnák, ha a kormánypártiakhoz hasonlóan “eljárnának a nyugdíjasházakba, -klubokba” meglátogatni az idős embereket.

Puskás András közölte: a fideszes aktivisták csak jogszerűen gyűjtenek aláírásokat a rezsicsökkentés támogatására, az ívet pedig minden lakóházba, így a nyugdíjasházba is eljuttatják. Kérdésre azt mondta, elképzelhetetlennek tartja, hogy a húsvéti ajándékcsomag kiosztását bárki összekötötte volna a rezsicsökkentés érdekében szervezett aláírásgyűjtéssel, annak során kizárólag az átvételi ívet kellett aláírniuk a nyugdíjasoknak.

Jelezte ugyanakkor, Rogán Antal polgármester vizsgálatot kezdeményez az ügyben: minden érintettet megkeresnek, és arra kérik őket, ha törvénytelenséget tapasztaltak, írásban adjanak erről tájékoztatást az önkormányzatnak.

Steiner Pál erre reagálva azt mondta: az alpolgármester “profi módon hazudik”, de az MSZP minden állítását bizonyítani tudja.

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.