A KDNP nemet mond a DK-nak

A KDNP szerint Magyarország megújítása szükségessé teszi az országgyűlési törvény megszavazását még akkor is, ha az nem tetszik a Demokratikus Koalíciónak (DK) – írta a Kereszténydemokrata Néppárt vasárnap az MTI-hez  eljuttatott közleményében.

 

A KDNP a DK-s Vadai Ágnes szavaira reagált, aki egy szombati sajtótájékoztatón arra kérte a kereszténydemokrata frakció tagjait, hogy ne szavazzák meg az új országgyűlési törvényt és ezzel ne szüntessék meg a DK frakcióalakításának lehetőségét. Az ellenzéki politikus akkor emlékeztetett rá, hogy az országgyűlési törvényjavaslat szerint a DK nem alakíthatna frakciót, mivel nem indult az előző országgyűlési választásokon, így nem érte el a parlamentbe jutáshoz szükséges küszöböt. Vadai Ágnes hozzátette, hogy a KDNP szintén nem indult önállóan a választásokon.

A kisebbik kormánypárt viszont úgy fogalmaz, hogy a Demokratikus Koalíció “nagyon téved” akkor, amikor önmagát a KDNP-hez hasonlítja, mert a kereszténydemokraták neve ott szerepelt a szavazólapokon a 2010-es választásokon, míg a “miniszterelnökként megbukott Gyurcsány Ferenc új politikai formációjára” egyetlen polgárnak sem volt lehetősége voksolni. Az írás azzal folytatódik, hogy “most a pártja is azt az utat kívánja követni, mint korábban Medgyessy Péter megbuktatásával – szintén igazi felhatalmazás nélkül – hatalomra került vezetője”.

“A DK figyelmébe ajánljuk azt a tényt, hogy ha békében váltak volna ki az MSZP-ből, akkor probléma nélkül alakíthatnának frakciót, de a rövidlátó politikai haszonszerzés miatt midig is kapkodó szocialista karrieristák elmulasztották ezt a lehetőséget is” – szögezik le.

Végül kijelentik, hogy Magyarország megújítása szükségessé teszi az országgyűlési törvény megszavazását még akkor is, “ha az nem tetszik Gyurcsányéknak”. Hozzáteszik, hogy miután igazi konstruktivitást nem találhattak az ellenzéki sorokban, “a közvélemény-kutatások alapján még mindig toronymagasan a választók bizalmát élvező pártszövetség – amelynek egyenrangú tagja a KDNP – egyedül kénytelen a törvényhozásban tenni az ország felemelkedéséért”.

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.