Vizes vb – Hosszú Katinka 200 m vegyesen, Gyurta Dániel 100 m mellen döntős

Hosszú Katinka hetedikként bejutott a 200 méteres vegyesúszás hétfői döntőjébe a sanghaji vizes világbajnokságon. Gyurta Dániel országos csúccsal jutott be a 100 méteres mellúszás hétfői döntőjébe.

A helyi idő szerint vasárnap esti elődöntőben a tavaly ebben a számban Európa-bajnok Hosszú – a 400 m vegyes világbajnoki címvédője – a második futamban negyedik lett a délelőtti 2:11.53-as idejénél valamivel gyengébb, 2:11.71-es eredménnyel, de ezzel is be tudott férni a nyolcas fináléba.

Verrasztó Evelynnek ugyanez nem sikerült: bár javított a délelőtti 2:13.33-on, az első futamban elért 2:12.51 összesítésben csak a 11. pozícióhoz volt elegendő.

Kettejüknek az egyéni számban való érintettsége miatt léptette vissza a szakvezetés az eredetileg nevezett magyar válogatottat a 4×100 méteres női gyorsváltóban való indulástól.

“Úgy gondolom, 2:08 körüli idővel lehet holnap nyerni, de hogy én mennyire leszek képes, arról fogalmam sincs. Igyekezni fogok, bár nagyon sűrű a mezőny” – nyilatkozta az elődöntőt követően az Amerikában tanuló Hosszú Katinka.

“Megvan az erőm, de nem tudom átvinni, a dinamizmus hiányzik a mozgásomból, hiába, egy hónap leállás nagyon nem tesz jót…” – mondta a szám tavalyi Európa-bajnoki ezüstérmese.

Vizes vb – Gyurta Dániel döntős 100 m mellen

Országos csúccsal bejutott a 100 méteres mellúszás hétfői döntőjébe Gyurta Dániel a sanghaji vizes világbajnokságon.

A 200 m mell tavalyelőtti, római világbajnoka már a vasárnap délelőtti előfutamban is jól úszott a gyengébbiknek számító számában, 1:00.40 perccel megközelítette 1:00.26-os országos csúcsát, melyet a 2009-es vb-n ért el, majd az elődöntőben ezt 1:00.23-ra javította.

Szokásához híven lassan kezdett, csak hetedikként fordult, utána viszont jött a hagyományos hajrá, amely futamában ötödik – összesítésben pedig hetedik – helyet jelentett számára.

“Láttam a szemem sarkából, hogy a többiek nagyon bekezdtek, de éreztem, hogy nem kell sietnem, a végét jól fogom bírni. Így is történt, az már csak hab a tortán, hogy magyar rekorddal lettem döntős, amire eddigi pályafutásom alatt csak egyszer, a tavalyi Eb-n volt példa 100 mellen. Jó előjel mindez a 200 m előtt” – nyilatkozta az MTI-nek Gyurta Dániel.

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.