Linzi Crossing Europe filmfesztivál: A Pál Adrienn közönségdíjas

Magyar sikerrel zárult szombat este a linzi Crossing Europe filmfesztivál: Kocsis Ágnes Pál Adrienn című, már Cannes-ban is elismert filmje a seregszemle közönségdíját nyerte el – közölte az MTI-vel a Magyar Filmunió.

A 2004-ben életre hívott fesztivál ma Ausztria egyik legfontosabb filmes eseménye számos szakmai programmal egybekötve. A felső-ausztriai város mozijaiban április 12-17. között összesen 160 rövid- és nagyjátékfilm volt látható. A Pál Adrienn az első magyar alkotás, amely díjat nyert a rangos eseményen. Az elismerést Kocsis Ágnes személyesen vette át a szombat esti díjkiosztón.

A Pál Adrienn című film a Magyar Mozgókép Közalapítvány támogatásával készült magyar-holland-osztrák-francia koprodukcióban, a film producere Pusztai Ferenc. A 2010-es cannes-i világpremiert követően Kocsis Ágnes filmje számos nemzetközi elismerésben részesült: Cannes-ban a FIPRESCI zsűri, Zürichben a svájci filmkritikusok díjazták, valamint a cottbusi filmfesztiválon a legjobb rendezés és a legjobb női alakítás (Gábor Éva) díját is megkapta.

A Pál Adriennt hamarosan országszerte műsorra tűzik az osztrák mozik a Poool Filmverleih forgalmazásában.

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.