Becsapja a vevőket a Pest megyei üzletek kétharmada

A Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság az első negyedéves ellenőrzések eredménye alapján 29 megyei üzletnek adott ki kifogástalan működésről tanúskodó “pozitív listás” igazolást.

A Pest megyében végzett 94 ellenőrzés során csupán 32 üzletben mutatott ugyanakkora összeget a pénztárgép az egyes áruk esetében, amennyit az olvasó az árcímkén vagy a polccímkén olvashatott – közölte a fogyasztóvédelem. Pozitív listás igazolás azoknak a vállalkozóknak adható ki, akiknél a helyszíni hatósági ellenőrzés során a felügyelők mindent rendben találnak, továbbá az elmúlt egy évben nem érkezett ellenük jogos fogyasztói panasz, illetve a hatóság nem szabott ki velük szemben bírságot.

A Pest megyei pozitív listások között egyéni vállalkozók, Bt.-k és Kft.-k nagyjából egyforma arányban szerepelnek, s tevékenységüket illetően is “vegyes” a kép. A ruházati- és sportboltoktól kezdve a produceri irodán át a lakberendezési üzletig számos profil fellelhető az NFH által kiemeltek között.

A vonatkozó szabályok szerint az igazolást elnyert vállalkozásoknak egyebek mellett vállalniuk kell az esetleges utóellenőrzést, s ezzel együtt azt, hogy amennyiben egy utó-, vagy újbóli ellenőrzés során a hatóság jogsértést tár fel, az üzletben kifüggesztett dokumentumot haladéktalanul el kell távolítani. (hirado.hu)

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.