Az osztrák államfővel tárgyalt Mesterházy Attila

Négyszemközti megbeszélésen fogadta Mesterházy Attilát, az MSZP elnök-frakcióvezetőjét Heinz Fischer osztrák államfő Budapesten, az osztrák nagykövetségen.

A szocialista párt az MTI-hez eljuttatott szombati közleményében ismerteti: a találkozón az osztrák köztársasági elnök a magyar belpolitikai helyzet felől érdeklődött, érintve az alkotmányozást, a médiatörvényt, a gazdaságpolitikai helyzetet, “mindazokat a témákat, amelyeket a nemzetközi közvélemény is folyamatosan napirenden tart Magyarországgal kapcsolatban”.

Mesterházy Attila a találkozón méltatta a “tradicionálisan kiválónak tekinthető” magyar-osztrák kapcsolatokat, mindazt a támogatást, amely elősegíti Magyarország felzárkózását a fejlett nyugati demokráciákhoz. A diplomáciai kapcsolatokban éppúgy, mint a külkereskedelmi és kulturális kapcsolatokban erre a segítségre, illetve a magyar-osztrák viszony további elmélyítésére a jövőben is nagy szükség lesz, hiszen Magyarországnak nem lehet más célja, mint nyitni Európa felé – idézte kommünikéjében a pártelnök-frakcióvezetőt az ellenzéki párt.

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.