Faye Dunawayt ünnepli a Cannes-i Filmfesztivál hivatalos plakátja

Faye Dunaway fotója szerepel a 64. Cannes-i Nemzetközi filmfesztivál hivatalos plakátján. A képet 1970-ben készítette Jerry Schatzberg filmrendező. A kifinomultság és az időtlen elegancia modellje, azt a filmes álmot testesíti meg, amelyet a fesztivál kíván képviselni – fogalmaztak a plakáton szereplő felvételt jellemezve a szervezők hétfői közleményükben.

A május 11. és 22. között megrendezésre kerülő fesztivál fekete-fehér posztere a színésznőt rövid fekete, ruhában ábrázolja, úgy tűnik, mintha egy trapézon egyensúlyozva ülne a vékony fehér vonallal megrajzolt 64-es szám hatosában.

Schatzberg fotósként kezdte pályafutását, többek között Bob Dylant fényképezte a hatvanas években. Faye Dunaway szerepelt a rendező 1970-ben forgatott első filmjében a Puzzle of a Downfall Child című filmdrámában. A rendező három évvel később Madárijesztő című filmjéért elnyerte a cannes-i Arany Pálma-díjat.

A Puzzle of a Downfall Child felújított kópiáját a rendező és Dunaway jelenlétében levetítik majd a fesztiválon. A film ősszel kerül ismét a francia mozikba.

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.