Indul a tavaszi Bringázz a munkába! kampány

Új Bam-nagykövettel, új nyereményekkel és Facebook-alkalmazással veszi kezdetét hétfőn a Bringázz a munkába! (Bam) tavaszi fordulója. A mindennapi kerékpározást népszerűsítő kampány résztvevőinek feladata továbbra is ugyanaz: öt héten át minél többször kell betekerni munkahelyükre.

A hétfőtől május 8-ig tartó tavaszi időszak egyik újdonságaképpen Németh Lajos meteorológus csatalakozik a Bam-nagykövetek – Hajós András, Hegedűs D. Géza, Király Júlia, Németh Juci, Novák Péter, Ónodi Eszter, Péterfy Bori, Scherer Péter és Till Attila alkotta – illusztris táborához. A tavaszi kampány fő ceremóniamestere Scherer Péter színművész lesz.

Szintén újdonságnak számít egy Facebook-alkalmazás, mely nyomon követi, hogy a Bam-résztvevők összesített kilométereik alapján milyen távolságban vannak még a Holdtól – tájékoztatta az MTI-t Myat Kornél, a szervező Magyar Kerékpárosklub kommunikációs tanácsadója. A cél, hogy a kampány végére megtegyék az oda-vissza mintegy 800 ezer kilométeres távot – tette hozzá.

A Bam-on való részvételhez regisztrálni kell a www.bam.hu-n, majd a bő egy hónap alatt legalább nyolcszor kell betekerni a munkahelyre, és az alkalmakat bejegyezni a honlapon található közlekedési naplóba. A minimális nyolc utat teljesítők között kerékpárokat, wellnesshétvégéket, bringás kalandtúrákat és más értékes nyereményeket sorsolnak ki, az öltönyben, kosztümben kerékpározók pedig különdíjra számíthatnak – mondta Myat Kornél.

Egyénileg és csapatban is lehet indulni. Utóbbi kategóriában idén is folytatódik a bankok és a múzeumok versengése, de bármely vállalat, egyetem, iskola is indíthat csapatot. Az értékelésnél nem azt veszik figyelembe, hogy valaki – illetve egy csapat – összesen hány kilométert tekert, hanem hogy hány alkalommal ült nyeregbe – hiszen mindenki más távolságra lakik munkahelyétől, avagy iskolájától.

A tavaszi Bam nyitó rendezvényére hétfő délután kerül sor az Erzsébet téri Gödör Klubban, itt debütál Hajós András Bam-indulója a nagykövetek kórusának előadásában.

Az eseményt beharangozó közlemény szerint a tavaszi kampány középpontjába “az ember és a bicikli gyümölcsöző együttműködése került, hiszen a kerékpár a legegészségesebb, leggyorsabb, legolcsóbb és leginkább környezetbarát közlekedési eszköz”. Ezt fejezi ki a nyitóesemény mottója is: Bringaember születik!

A kampányt idén is számos színes esemény kíséri: április 19-én például az ország több mint 15 pontján bringásreggelik várják a kerékpárral közlekedőket. A Bam! kampány kiemelt eseménye az április 30-án – a Critical Mass felvonulással egy napon – tartandó Magyar Kerékpárosklub I. Tavaszi Kerékpáros Szezonnyitó Nap, mely a Vasúttörténeti Parkban várja a bringázás szerelmeseit. Az eseményen közlekedésbiztonsági gyereknapot és bringaexpót is tartanak.

A Bringázz a munkába! kampányt 2007 óta minden évben kétszer – tavasszal és ősszel – rendezi meg a kerékpárosklub. A regisztrált résztvevők száma éves összesítésben meghaladja a húszezret.

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.