Massa: csak az idény végén dől el, ki az elsőszámú pilóta

Felipe Massa, a Forma-1-es Ferrari versenyzője szerint az olasz istálló csak az idény végén dönti el, hogy Fernando Alonso, vagy ő lesz az elsőszámú pilóta a csapatnál. “Ha már a szezon elején megtennék ezt, akkor azt is kinyilvánítanák, hogy a másiknak nincs esélye arra, hogy megszerezze a végső győzelmet” – fogalmazott Massa a La Stampa című olasz napilapnak adott terjedelmes interjújában. A brazil autóversenyző elégedett volt a múlt heti jerezi tesztek eredményeivel, de gyorsan hozzátette, hogy ezekből “fölösleges” volna bármilyen messzemenő következtetést levonni.

“Azt hiszem, izgalmas és jó vb lesz és a Pirelli-gumik is megfelelőek lesznek, mert jobban alkalmazkodnak a pilóták vezetési stílusához” – állította Massa.

Csapattársa, a spanyol Alonso a korábban használt Bridgestone-köpenyeket kedvelte, és egyelőre nem nyerte meg túlzottan a tetszését az új gumi.

A tavalyi gyengébb eredményeivel kapcsolatban Massa elismerte a hibáit, de az idén már képesnek tartja magát arra, hogy futamokat nyerjen, s akár a bajnoki címet is megszerezze.

Massa a mogyoródi időmérő edzésen szenvedett súlyos fejsérülést, miután fejen találta a szintén brazil Rubens Barrichello autójáról leszakadt acélrugó.

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.