Ronaldo visszavonul

Ronaldo – a várakozásoknak megfelelően – hétfőn bejelentette visszavonulását. A 34 éves csatár azt mondta, sérülései és fizikai állapota már nem teszi lehetővé, hogy a legmagasabb szinten futballozzon, ezért döntött úgy, hogy szögre akasztja a cipőjét. A brazil válogatottal kétszeres világbajnok (1994, 2002), továbbá kétszeres aranylabdás (1997, 2002), háromszor a nemzetközi szövetség által az év játékosának (1996, 1997, 2002) választott, Fenoménnak becézett játékos pályafutása során megfordult a Cruzeiróban, a PSV Eindhovenben, az FC Barcelonában, az Internazionaléban, a Real Madridban és az AC Milanban, karrierjét pedig Corinthians együttesében fejezte be.

“Azért jöttem ma ide, hogy elmondjam, profi játékosként befejeztem a pályafutásomat” – jelentette ki Ronaldo, akinek oldalán két fia ült a Corinthians Sao Pauló-i edzőkomplexumában tartott sajtótájékoztatón.

A súlyproblémákkal küzdő világsztár arról is beszélt, hogy miért nem tudta az utolsó években az ideálisnak tartott súlyát visszanyerni:

“Négy évvel ezelőtt, a Milannál töltött időszakom során fedezték fel, hogy a pajzsmirigyem nem működik megfelelően, ezt olyan hormonokkal lehetett volna kezelni, amelyek doppingszernek minősülnek a sportban, ezért nem engedélyezettek.”

A tizenöt góljával a világbajnokságok történetének legeredményesebb labdarúgója már korábban érzékeltette, hogy az év végén, amikor lejár a szerződése a Corinthians csapatánál, visszavonul. Az a tény, hogy együttese búcsúzott a Libertadores Kupától, úgy tűnik, meggyorsították a folyamatot.

Ronaldo könnyeivel küszködve elnézést kért a Corinthians szurkolóitól, hogy nem sikerült a gárdát története során először a legnagyobb dél-amerikai klubsorozat csúcsára juttatnia. Az előző kiírásban a nyolcaddöntőben, a mostaniban pedig már a selejtezőben búcsúzott a Corinthians. Ugyanakkor ez bizonyára neki fájt a legjobban, mivel sem Európában (Bajnokok Ligája), sem Dél-Amerikában (Libertadores Kupa) nem sikerült elhódítania a legrangosabb klubok számára kiírt trófeát, s kizárólag ezek hiányoznak a medálgyűjteményéből.

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.