A Röast Coffee egyedülálló koncepcióval emelheti új szintre a magyar kávézási kultúrát

(Budaörs, 2024. április 17. – Budaörsi Infó/x) A magyar költészet napján, április 11-én nyitotta meg kapuit Budaörsön a Röast Coffee kávépörkölő üzem és oktatóstúdió. Az országban egyedülálló gépekkel rendelkező üzem exkluzív megnyitó eseménnyel várta az érdeklődőket. Az ünnepségen többek között az is kiderült, hogy a Röast márkanév a Budaörs és roast szavak kombinációjából született.

 

 

Rengeteg érdekességgel, jó hangulattal és finom falatokkal várták a vendégeket a Budapesti út 37. szám alatt nyíló Röast stúdióban, amelynek célja, hogy egy olyan találkozási pont legyen, ahol a kávé szerelmesei megoszthatják tudásukat és együtt fedezhetik fel a kávé sokszínű világát.

A Röast Coffee egyedisége abban rejlik, hogy precíziós eljárással pörkölik a világ minden tájáról érkező, válogatott kávészemeket, illetve nemzetközileg elismert szakmai kurzusokat is biztosítanak a kávérajongóknak, akár csapatépítő keretein belül is.

 

 

rost_kave_megnyito20240411 (2)

 

Az üzemben egy Stronghold S9X kategóriájú pörkölő gondoskodik a minőségi kávé előállításáról, ami innovatív technológiája révén adatgyűjtést és -elemzést is végez, és ez nem csupán konzisztens pörkölési minőséget eredményez, de lehetővé teszi a munkafolyamatok optimalizálását is, így a szabadalmaztatott háromszoros fűtési rendszerével kitűnő pörkölés érhető el értő kezek között.

 

 

rost_kave_megnyito20240411 (5)

 

 

Egyediség, környezettudatosság, innováció

 

A cég célja, hogy a hazai specialty* és non-specialty* kávékínálatot színesítve új alternatívát kínáljon a piaci igények kielégítésére, illetve a választék szélesítésére – legyen szó prémium non-specialty vagy specialty kávéértékesítésről, white label** termékgyártásról, bérpörkölésről vagy oktatásról.

A márka szolgáltatásaival elsősorban a viszonteladókat, a HoReCa szektort (szállodák, éttermek, kávéházak) és az irodaházakat célozza meg, ugyanakkor a kávés iparág többi szereplőjének, valamint amatőr, kezdő és haladó kávéipari szakembereknek is kínál oktatást és workshopokat.

 

 

Egy hely, tele szakértelemmel

 

A helyszín másik különlegessége maga a Röast Coffee csapata. A szakmai vezető, Nagy-Bertók Anita a hazai és nemzetközi specialtykávé-világ egyik vezető alakja. 2000-ben Dublinban kezdett kávéval foglalkozni, közel két és fél évtizedes pályafutása alatt dolgozott a Matthew Algie kávépörkölőnél, bíráskodott angol és ír bajnokságon, nemzetközi és világversenyeken, valamint Európa-szerte tart rendszeresen oktatásokat. Férje, Nagy Gábor üzemvezető, valamint az üzemvezető-helyettes, Nagy Ádám szintén dolgozott Írországban és ezt a tapasztalatot hasznosítják hazai munkásságuk során is.

Nagy-György Zoltán, a Roastar Zrt. elnök-vezérigazgatója úgy fogalmazott, akár a jó inasok, ők is körbejárták a világot, és rengeteget tanultak.

 

 

rost_kave_megnyito20240411 (9)

 

„Olyan szakmai tapasztalat áll rendelkezésünkre itt a Röast Coffee csapatán belül, ami Magyarországon párját ritkítja, és ezt a tudást szeretnénk átadni és hazánkban hasznosítani. A fő célunk, hogy ennek révén a hazai prémium- és specialtykávé-piac meghatározó kereskedői legyünk, utána pedig nemzetközi területen is öregbítsük Magyarország, azon belül pedig Budaörs jó hírét” – mondta el a vezérigazgató, majd kiemelte, hogy a stúdióban a pörkölés mellett az oktatás is kiemelt figyelmet kap.

A képzési programokat kávéipari szakértők vezetik, akik gyakorlati tanácsokkal és szakmai útmutatással segítik a résztvevőket.

A tudásra szomjazók megismerhetik a kávé eredetét, történelmét, elkészítési és fogyasztási formáit, elméleti és gyakorlati tudást szerezhetnek az ízérzékelés, a kávéfajták, a kávékészítés elemeiről – így a zöldkávé kiválasztásától kezdve a tökéletes espresso elkészítéséig. Az SCA-kurzusok vizsgával zárulnak, így amennyiben a résztvevő az összes modult sikeresen teljesíti, a rangos SCA Coffee Diplomát szerezheti meg.

 

A hallgatók Nagy-Bertók Anitától sajátíthatják el a tudás színe-javát a modulok során, 4-5 fős csoportokban.

 

 

rost_kave_megnyito20240411 (1)

 

 

A Röast Coffee kötetlenebb keretek között is kínál látogatást, mégpedig csapatépítők formájában; ilyen esetekben akár 10 személy is részt vehet egy-egy oktatáson, amelyre sok szeretettel várják az érdeklődőket.

 

 

rost_kave_megnyito20240411 (10)

 

 

A pörkölőüzemben emellett bérpörkölésre is van lehetőség, egyéni igényeket is ki tudnak elégíteni, és a legkülönlegesebb elképzeléseket is meg tudják valósítani.

 

 

rost_kave_megnyito20240411 (4)

 

 

Miért pont Budaörs?

 

Az alapító Roastar Zrt. tulajdonában van Magyarország egyik legnagyobb és legmodernebb, IFS minősítésű kávépörkölő üzeme Polgárdiban, így fontos szempont volt, hogy az új márka telephelye ehhez is igazodjon. Nagy-György Zoltán kiemelte azt is, hogy budaörsi lakosként megfelelőnek tartja a város infrastruktúráját és a megközelíthetőségét Budapestről.

 

 

rost_kave_megnyito20240411 (7)

 

A megnyitó ünnepségen Budaörs Város Önkormányzata részéről Vágó Csaba kabinetvezető köszöntötte a jelenlévőket. Megtiszteltetésnek nevezte, hogy a Roastar Zrt. Budaörsöt választotta a Röast kávépörkölő üzem otthonául.

„Mi mindig tudtuk, hogy a város jóléte, az itt lakók életminősége a nálunk befektető cégeken múlik, hiszen az ő adóbevételeiken alapszik minden fejlesztés. Ezért számunkra az új vállalkozások létfontosságúak, akiket minden eszközzel támogatunk, odafigyelünk rájuk és őszintén szurkolunk nekik. Természetesen így van ez az Önök vállalkozásával is, amely ráadásul tovább erősítheti Budaörs pozitív imázsát. Köszönöm, hogy itt vannak, hogy minket választottak” – mondta el köszöntőjében Vágó Csaba kabinetvezető.

 

 

rost_kave_megnyito20240411 (14)

 

 

Az ünnepi megnyitót szalagátvágással zárták, ezt követően pedig a jelenlévők betekintést nyerhettek a pörkölőüzem működésébe is.

 

 

rost_kave_megnyito20240411 (16)

 

rost_kave_megnyito20240411 (20)

 

 

Ezúton is sok sikert kívánunk a budaörsi közösség legújabb tagjának!

 

 

(Budaörsi Infó / x)

 

 

(* A fő különbség a specialty és a non-specialty kávé között a bab minőségében, a beszerzési gyakorlatban és a pörkölési folyamatban, a részletekre való odafigyelésben rejlik. A specialty kávé általában változatosabb ízvilágot kínál, valamint a fenntarthatóságra és az etikus beszerzésre összpontosít. – a szerk.)

(** A white label üzleti modell lényege, hogy a nagy szakértelemmel és kapacitással rendelkező gyártócégek márkázatlan termékeket értékesítenek, amiket aztán más cégek a saját logójukkal és csomagolásukkal forgalmaznak a boltok polcain. – a szerk.)

 

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.