Tavaszi akció a biztonságos közlekedésért Budaörsön

(Budaörs, 2024. április 10. – Budaörsi Infó/budaors.hu) A közlekedésbiztonság erősítése érdekében több lépésből álló akció indult Budaörsön az önkormányzat, a rendőrség, a közterület-felügyelet és a polgárőrség közreműködésével.

 

 

Budaörsön számos probléma merült fel az utóbbi időben a városi közlekedésben. Sokan nem tartják be a szabályokat, egyre több a gyorshajtás, a buszmegállókban szabálytalanul várakozás gépjárművekkel, és a forgalom akadályozása is gyakran előfordul.

A város biztonságáért felelős szervezetek – a rendőrség, a közterület-felügyelet és a polgárőrség – együttműködve az önkormányzattal, célzott kampányt indítottak a közlekedésbiztonság javításáért.

A kampány szeretné rávenni az embereket a szabályos közlekedésre, ezért először figyelmeztetést kapnak azok, akik megszegik a szabályokat. Fontos megjegyezni, hogy nem a pénzbírságok kiszabása a cél, hanem a szabályos közlekedés segítése és a biztonság növelése.

Április második időszakában csak figyelmeztetik a szabálytalanul közlekedőket, de később a rendőrség és a közterület-felügyelet szigorúbban fogja érvényesíteni a közlekedési szabályokat, és helyszíni bírságokat szab ki azokra, akik továbbra sem tartják be az előírásokat.

 

 

polgarorakcioellenorzes (1)

 

A közlekedési szabályok be nem tartása, a szabálytalan parkolás és várakozás a következő helyszíneken a legjellemzőbb:

Illyés Gyula gimnázium,

Farkasréti út,

Buszvégállomás,

Szabadság út 100. sz.

Kamaraerdei út 3. sz.

Bleyer Jakab általános iskola

Herman Ottó általános iskola.

 

Ezért ezeken a helyeken kiemelt ellenőrzésre számíthatnak a közlekedők.

 

Mindenkit arra kérnek, hogy tegyen meg mindent a biztonságos közlekedés érdekében.

 

 

(Budaörsi Infó/budaors.hu)

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.