Felújítási munkálatok Budaörsön – Lezárás a Bányász utcánál

(Budaörs, 2024. március 7. – Budaörsi Infó) Folytatódnak az útfelújítási munkálatok Budaörsön. A Réz utca csapadékvíz elvezetési problémájának megoldása befejeződött, a Bányás utca felújítása pedig most kezdődött el.

 

 

Hauser Péter, a 3. számú választókörzet önkormányzati képviselője a Budaörsi Infónak elmondta, hogy 2024. március 5-én kezdődött Budaörsön a Bányász utca felújítása a Széchenyi és a Cserebogár utca közötti szakaszon.
“A beruházás teljes útfelújítást foglal magába, nem csak a felépítmény, az aszfalt réteg, hanem teljesen új alapot is készítenek, ami már bírja a megnövekedett forgalom terhelését. A felszin alatti vizek elvezetésére dréncsöveket is elhelyeznek. Az útszerkezet megújítása mellet, térkövekkel burkolt parkolókat is kialakítanak, a lakossági igények figyelembe vételével.”
A felújítás ideje alatt a Bányász utcánál lezárásra kell számítani. A munkálatok előreláthatólag két hétig tartanak.

 

 

hauserpeter

 

„A Bányász utcában parkolóhelyek kerülnek kialakítása az út mentén. A felszín alatti vizek miatt dréncsövezni kell a területen.

A lezárás a Cserebogár utca és a Széchényi utca közötti szakaszt érinti.

 

 

banyaszutca_felujitas2024 (3)

 

A Réz utcában a csapadékvíz elvezető árok felett volt négy olyan áteresz, amikben a beépített csövek kicsik voltak, és nem tudták elvezetni amikor rájuk zúdult a csapadékvíz.

Ezeket átépítették és a 160-as csövek helyett 400-as csövek kerültek beépítésre. Így már bírni fogják a megnövekedett csapadékmennyiséget. Itt már nincs lezárás, ezek a munkálatok most értek véget.”

 

 

rezutca1904 (1)

 

 

(Budaörsi Infó)

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.