Közel fél millió forintot nyert A Budaörsi NŐ közösség a legújabb projektjük megvalósítására

(Budaörs, 2024. március 5. – Budaörsi Infó) Újabb 42 millió forintos támogatás talált gazdára a helyi kis közösségeknél országszerte a Tesco „Ön választ, mi segítünk” pályázati programjának 14. fordulójában. A Budaörsi NŐ közösség összesen 460 000 Ft-ot nyert a pályázaton!

 

Ahogy az eddigi fordulókban, úgy most is a Tesco vásárlói dönthettek a támogatás elosztásáról, akik mintegy 2 millió szavazatot adtak le 173 közösségépítő kezdeményezésre az áruházakban.

A Budaörsi NŐ közösség összesen 465 000 Ft-ot nyert a pályázaton, ami egy budaörsi mese sétáló létrehozására fognak költeni. 

„Köszönjük a szavazatokat és a Tesco anyagi hozzájárulását kezdeményezésünkhöz, amelynek keretében egy különleges mesesétálót hozhatunk létre Budaörsön. Főhőseink a Barack család tagjai.

Először Barack Pál és Pali sétálóját ismerhetik meg az érdeklődők, ahol egy telefonos applikáció segítségével nemcsak népmeséket hallgathatnak meg a családok, hanem a Barack család kalandjai is megelevenednek” – mondta el Marcinka-Májer Emese,SzuperErőd Alapítány keretében működő A Budaörsi NŐ közösség informális csoport képviselője.

 

“Köszönjük a DiósdiakDiósdért Egyesület segítségét, és szakmai támogatását. Nélkülük ez a sétáló nem jöhetne létre!– tette hozzá

 

A projekt megvalósítása már elkezdődött, rajzpályázatot hirdetett a közösség, hogy mindenkit bevonjanak az alkotás folyamatába. A rajzokat március 8-ig várják! 

 

 

barack2

 

A rajzpályázatról bővebben:

A feladat az elképzelt budaörsi Barack család tagjainak, vagy a család egészének megrajzolása. A technika szabadon választott, a méret A/4-es. 

A verseny 50 000 Ft összdíjazású, és különböző tárgyi nyeremények is várják a legkreatívabb pályázókat.

Az elkészült alkotásokat egy grafikus fogja digitalizálni, és a közösség egy mese sétáló létrehozásához fogja felhasználni a szereplőket.

Május utolsó hétvégéjén kerül átadásra Budaörs első sétálója. A sétáló a diósdi Dió Döme sétálójához csatlakozva jön létre.

Az első sétáló útvonalán Barack Pali fogja elkalauzolni a túrázókat.

 

 

Szerinted - 1

 

 

A Tesco 2016 óta így összesen már több mint fél milliárd forintot biztosított országszerte környezetszépítő, oktatási és képesség-fejlesztési, illetve egészséges életmódra ösztönző projektek kivitelezéséhez.

 

 

budaorsino_tescopalyazat

 

A január 15-től február 11-ig tartó szavazási szakaszban többek között fiatalok számára szervezett tehetséggondozó táncházi foglalkozásokra, fogyatékossággal élőknek szóló tankonyha kialakítására, játszótéri mesedélutánokra, tóparti kalandtábor szervezésére, betyárolimpia megrendezésére, valamint fonó felújítására is voksolhattak a Tesco vásárlói.

Az áruházakban található gyűjtőkbe közel 2 millió zsetont dobtak be, a legtöbb szavazatot pedig az egyik kecskeméti hipermarketben adták le.

A zsetonok száma alapján a vállalat országszerte mintegy 42 millió forinttal támogat 173 pályázó szervezetet, külön is díjazva a Hajdú-Bihar vármegyei Igazgyöngy Alapítvány, a Fejér vármegyei dr. Entz Ferenc Mezőgazdasági Technikum, valamint a Pest vármegyei SzuperErőd Alapítvány kezdeményezését azok kreativitásáért és innovatív megközelítéséért.

 

 

Korábbi cikkeink a témával kapcsolatban:

https://www.budaorsiinfo.hu/blog/2024/01/17/ki-az-a-barack-pali-es-mit-keres-budaorson/

https://www.budaorsiinfo.hu/blog/2024/01/24/szerinted-hogy-nez-ki-a-budaorsi-barack-csalad-palyazat/

 

 

(Budaörsi Infó)

 

 

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.