Gyakornoki program Budaörsön

(Budaörs, 2024. február 21. – Budaörsi Infó/budaors.hu) A Budaörs Közösség életében jelentős mérföldkő, hogy egy valóban a jövőbe mutató gyakornoki program valósul meg egy a robottechnikában élenjáró helyi cég és az Illyés közötti együttműködés révén.

 

 

A Budaörs Közösség az önkormányzat, a helyi vállalkozások és civil szervezetek közötti kapcsolatok erősítésének központja. Legfontosabb célja a szolidaritás, a közös felelősségvállalás és a résztvevők közötti együttműködés megteremtése. Tagjai együtt gondolkozva és együtt dolgozva valósítanak meg Budaörs város számára is hasznos projekteket.

Az első sikeres kezdeményezés, amiről beszámolhatunk a cég és az Illyés Gyula Gimnázium együttműködése, aminek eredményeként egy innovatív gyakornoki program indult útjára.

A szakmai partner szakértelmére támaszkodva a program lehetőséget kínál középiskolás diákoknak a gyakorlati tapasztalatszerzésre a robotika területén.

A vállalat támogatja az oktatást és a jövőbeli tehetségek nevelését, örömmel vette a lehetőséget, hogy hozzájáruljon a következő generáció fejlődéséhez.

A 2023 szeptemberében elindult program egy speciális iskolán kívüli tevékenységként kezdődött, és nagyon gyorsan ígéretes eredményeket hozott.

Franciska, egy 10. osztályos diák, az első résztvevő, aki ipari környezetben használt robotok programozását próbálhatta ki.

A cég és az Illyés közti együttműködés 2024-ben is folytatódik.

A cél az, hogy a jövőben további budaörsi cégek, nonprofitok és oktatási intézmények bevonásával létrejöhet egy olyan platform, ami még több fiatal számára tud biztosítani betekintést a különböző szakmák világába.

 

(Budaörsi Infó/budaors.hu)

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.