Mentők és tűzoltók a Herman Iskolánál Budaörsön

(Budaörs, 2024. január 31. – Budaörsi Infó) Az egyik közösségi csoportban ma 11 óra 40 perckor jelent meg egy poszt képekkel, miszerint gyerekek lettek rosszul és mentőautók, tűzoltók állnak a budaörsi Herman Ottó Általános Iskolánál ezekben a percekben.

 

 

Az Országos Mentőszolgálat tájékoztatása szerint a budaörsi általános iskola egyik osztályának több diákja jelezte a délelőtti tanítás alatt, hogy nem érzi jól magát. A 10 év körüli gyermekek hányingerre és szédülésre kezdtek panaszkodni, így az iskola pedagógusai mentők segítségét kérték.

A mentésirányítás nagy erőket mozgósított, 7 mentőegységgel perceken belül a helyszínre értek, ahol az életmentők táskáján megszólalt a szén-monoxid jelző, ami egyértelművé tette a panaszok okát.

A mentők így a társszervek segítségét kérték, akik azonnal kiürítették az iskolát, majd megkezdték a kisdiákok ellátását.

Az időben érkezett segítségnyújtásnak köszönhetően a mentők végül hét gyermeket szállítottak CO-mérgezés gyanújával, stabil állapotban kórházba.

 

 

herman

 

 

A Budaörsi Tűzoltóság szerint szén-monoxid szivárgáshoz kaptak riasztást ma 10 óra után a Herman Ottó Általános Iskolába. A helyszínen a törökbálinti hivatásos tűzoltókkal avatkoztak be.

Az iskola tanulói a mérések elvégzésének idejére kezdetben az udvaron, majd a tornaterem ellenőrzését követően ott várakozhattak.

Az iskola épületében méréseket végeztek, a gázérzékelő műszerünk káros anyag jelenlétét nem mutatta.

 

tuzoltok_a_herman_esetrol_2024jan31

 

 

herman2

 

 

A mentésben résztvevő egyik tűzoltó kommentben azt írta, hogy nem volt gázszivárgás. Az egész épület átvizsgálásra került, sehol nem mutattak a műszerek CO értéket és nem tudták megállapítani mi okozta a rosszulléteket.

 

Az iskolát átszellőztették! 

 

 

herman3

 

Csámpai Attila őrnagy, a Pest vármegyei katasztrófavédelmi igazgatóság szóvivője az MTI megkeresésére elmondta, hogy a riasztáskor 495 diák és 48 dolgozó tartózkodott az iskolában, ők valamennyien időben elhagyták az épületet.

Az eset körülményeinek tisztázására a katasztrófavédelem további vizsgálatot folytat – tette hozzá a szóvivő, aki közölte azt is, hogy a kiürítést követően a gyermekeket egy biztonságos és fűtött helyiségben, az iskola tornacsarnokában helyezték el.

 

 

(Budaörsi Infó / Facebook)

 

 

 

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.