Pályázatból, felajánlásból és önkéntes munkával újították fel a budaörsi Vöröskereszt irodáját

(Budaörs, 2023. november 29. – Budaörsi Infó) Budaörs Város Önkormányzata 2023-ban kiírt egy  támogatási pályázatot védett épületek felújítására, amire a Magyar Vöröskereszt Pest Vármegyei Szervezete pályázott, mert a területi irodára Budaörsön már nagyon ráfért egy kis „ráncfelvarrás”.

 

 

A Deák Ferenc utcai épület körülbelül 130 éves, a falak vegyes építésűek, nagyon vizesedtek és dohosak.

Földvári-Nagy Éva, a Magyar Vöröskereszt 1. számú terület, területi munkatársa a Budaörsi Infónak elmondta, hogy mivel ebben az épületben tanfolyam, vizsga is volt rendszeresen, ezért nagy szükség volt a felújítására.

 

 

foldvarinagyeva

 

„A pályázaton nyertünk, ennek önrésze 50% volt. A közelben lévő Mapei kft-vel vettük fel a kapcsolatot, akik nagyon segítőkészek, nagy szakmai tudással rendelkeznek, jó minőségű anyagokat gyártanak.

A Mapei a felújításhoz szükséges speciális vakolóanyagot adományozta a Magyar Vöröskereszt Pest Vármegyei Szervezetének, majd a kiválasztott építőipari cég a munkákat a Mapei munkatársainak instrukciói alapján végezte.

 

 

vk_felujitas2023b

 

Nagyon kedvesek, segítőkészek és nem utolsó sorban hozzáértőek voltak.

Miután befejeződött az alapvakolat felvitele, a csiszolás majd finomabb réteg felvitele után, fiatalok jöttek segíteni a Budaörsi Tanodából, a festést ők végezték önkéntes munkában.

 

 

vk_felujitas2023c

 

Nagyon nagy köszönet minden segítségért, és minden segítő kézért!

A jövő hét közepén takarítani fogunk, és újra birtokba vesszük a Vöröskereszt budaörsi irodáját.”

 

 

vk_felujitas2023d

 

 

(Budaörsi Infó)

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.