Még várni kell, hogy újra megnyisson a budaörsi Városi Könyvtár

(Budaörs, 2023. november 23. – Budaörsi Infó) Korábbi cikkünkben arról számoltunk be olvasóinknak, hogy előreláthatólag november 25-én nyitja meg kapuit a felújítás után a Gróf Bercsényi Zsuzsanna Városi Könyvtár. Kiderült, hogy ezt a határidőt nem tudják tartani. 

 

 

2023. november 22-én a Városi Könyvtár közösségi oldalán közzétettek egy bejegyzést, amiben megosztották a felújítás jelenlegi állapotát képeken, és sajnálattal közölték, hogy valószínű csúszni fog a munkálatok befejezése.

Ezúttal óvatosan nem írtak dátumot.

 

 

konyvtarfelujitas

 

„Szeretnénk tájékoztatni Önöket a Könyvtár felújításának jelenlegi állapotáról. Bár nagyon várjuk, hogy ismét megnyithassuk az ajtókat, sajnos még néhány befejezetlen munkálat van hátra.

Az ablakok cseréje, a fűtés és szigetelés kialakítása, valamint a bejárati ajtó kicserélése, a helyreállítási munkálatok még váratnak magukra. Bár szerettünk volna november végére elkészülni, sajnos ezek az utolsó simítások még időt vesznek igénybe.

Miközben izgatottan várjuk a könyvtár újranyitását és az új környezetben való találkozást Önökkel, kérjük türelmüket, míg a munkálatok befejeződnek.

Amint közeledünk a nyitás időpontjához, minden friss információt megosztunk Önökkel. Addig is, kérjük, kövessék továbbra is az oldalt, hogy ne maradjanak le a friss hírekről és az újranyitás pontos időpontjáról.

Köszönjük, hogy velünk vannak és támogatnak minket ebben az időszakban is!”

 

 

konyvtarfelujitas3

 

A képek tanúsága szerint „a néhány befejezetlen munkálat” nem tűnik „utolsó simításokkal” hamar elvégezhetőnek. Ezt a poszt alatt az időközben törölt hozzászólások szóvá is tették, és a csúszás okaira és az esetleges kötbérre is rákérdeztek.

 

 

 

 

Előzmények: 

Az önkormányzat 158 millió forint európai uniós támogatást nyert két önkormányzati épület – Gróf Bercsényi Zsuzsanna Városi Könyvtár és a Budaörsi Csicsergő Óvoda – energetikai korszerűsítésére.

A felújításra a forrásigény a drasztikusan megemelkedett anyag és munkadíjak miatt 135 millió forinttal több lett, mint amennyit a pályázattal nyert a város, ezért ezt a különbözetet saját forrásból kipótolta.

A projekt célja a hatékonyabb energiahasználatának, racionálisabb energiagazdálkodásának elősegítése és ezáltal az üvegházhatású gázok kibocsátásának csökkentése.

A könyvtárban egyebek között napelemes rendszer kerül a tetőre, nyílászáró-csere és homlokzati szigetelés lesz, ezeken felül a fűtést is korszerűsítik.

 

 

konyvtarfelujitas4

 

(Budaörsi Infó/Forrás, képek: Gróf Bercsényi Zsuzsanna Városi Könyvtár FB)

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.