A Kutyapárt „Veszélyes gyerekek”-táblái nagy vitát kavartak Budaörsön

(Budaörs, 2023. november 10. – Budaörsi Infó) Budaörs egyik legnagyobb közösségi csoportjában figyeltünk fel a „veszélyes gyerekekre” figyelmeztető táblákra. A Magyar Kétfarkú Kutyapárt budaörsi képviselője osztotta meg a képeket. Betlehem Csaba nyilatkozott a Budaörsi Infónak az akcióról: elmondta, hogy ő nem akart szabályt szegni, csak megvédeni a gyerekeit.

 

 

A bejegyzés nagy elérést és kommentcunamit indukált a közösségi oldalon. A hozzászólók között Wittinghoff Tamás, Budaörs polgármestere is reagált a történtekre, veszélyesnek és szabálysértésnek nevezte a kihelyezett táblákat.

 

veszelyesgyerekek_komment

 

Volt aki nem értette, volt akinek tetszett, és volt aki értette a vitát provokáló tréfát.

 

veszelyesgyerekek_komment2

veszelyesgyerekek_komment3

 

Az akció több kapcsolódó problémát is (újra) a felszínre hozott a kommentek tanúsága szerint.

Szóba került a reggeli és délutáni parkolás az iskolák és óvodák közelében. Előfordul, hogy a szülők nem éppen a megfelelő módon, az út közepén megállva rakják ki a gyerekeiket, hogy két méternél többet ne kelljen a gyereknek sétálni, de szóba került az is, hogy mennyire figyelmetlenül és gyorsan vezetnek a sofőrök Budaörsön belül.

 

 

veszelyesgyerekek_komment4

 

Hogy milyen hatással voltak/vannak ezek a tréfás táblák a közlekedésre, azt nem tudjuk mérni, az viszont jól látszik, hogy olyan problémahalmazt hozott felszínre az akció, ami sokakat foglalkoztat, és közülük több is megoldásra vár.

 

 

veszelyesgyerekek_komment5

 

 

A témával kapcsolatban, Farkas Benedek, önkormányzati képviselő is megszólalt a közösségi oldalon.

 

 

farkasbenedek2019

 

„Minden tisztelettel, de miért nem azoké a felelősség, akik veszélyesen vezetnek, miért a hivatalnál pattog bármilyen labda? Budaörsön nagyjából minden jogilag értelmezhető eszközt bevet a hivatal mindenhol a biztonságos utcák érdekében, kiváló közvilágítás, körforgalmak, látható és karbantartott táblák, zebrák, fekvőrendőrök, közlekedési lámpák, figyelemfelhívó festések, okos-zebra, fényvisszaverő botlatók, pollerek, karbantartott növényzet.

Aki hülye, az persze mehet 60-nal bárhol, meg is teszik páran, de hogy ez miért a hivatal hibája azt nehezen látom be. A hivatal nem igen tehet mást mint amit jogszabály megenged neki, ettől még mind a hivatal mind a várost vezető politikusok igyekeznek bővíteni ezt a mozgásteret, így lettek olyan körforgalmak, zebrák, okoszebra stb amit az állami bürokrácia a világért sem akart engedni de sikerült összehozni.

A társadalom egyénekből áll és a viselkedésükért az egyének felelnek, van aki olyan hülye hogy 60-nal megy, meg van aki olyan jófej mint Csaba (a posztoló Betlehem Csaba – a szerk.), hogy kirak ilyen szórakoztató, de szabálytalan táblákat. Nekem nincs bajom a tábláival, szerintem ez egy jó akció, de ilyeneket a hivatal nem rakhat ki, azt meg őszintén nem értem miért pattogna ott labda. Ez a város mindannyiunké, vállaljunk érte mind felelősséget, például azzal is, hogy a lehető legkevesebbet használunk autót. Kevesebb autó, kevesebb veszély.”

 

veszelyesgyerekek_komment6

 

 

Betlehem Csaba, a Kétfarkú Kutyapárt helyi képviselője a Budaörsi Infónak elmondta, hogy a táblák kihelyezésének nem az volt a célja, hogy szabályt szegjen, hanem, hogy édesapaként felhívja a figyelmet a gyerekek biztonságának fontosságára.

 

 

NAGYONNAGYszemetszedes210227betlehemcsaba (2)

 

„A budaörsi iskolák és óvodák környékén mindennaposak a veszélyes helyzetek. Egy esetben a Herman Ottó Általános Iskolán a tettlegességig is fajult a parkolási probléma. 

Az autósok egyáltalán nem veszik figyelembe, hogy bármikor kiszaladhat egy gyerek az útra, a sebesség korlátozást semmibe véve száguldoznak Budaörsön belül. Ha a táblák hatására már egy ember odafigyel egy kicsit jobban, akkor már megérte ez az akció.

Több egyeztetés is folyik az Önkormányzattal fekvőrendőrök kihelyezésével kapcsolatban, de úgy gondolom, hogy egyszerűbb megoldás lehetne, ha egyszerűen csak odafigyelnénk egymásra.

Hat táblát helyeztem ki Budaörsön, de még négy helyről kaptam értesítést, hogy máshová is szeretnének a szülők. Én nem vagyok bűnöző, nem akartam szabályt szegni, csak megvédeni a gyerekeimet.”

 

 

(Budaörsi Infó)

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.