Zajvédelem a Szerviz út környékén Budaörsön

(Budaörs, 2023. október 31. – Budaörsi Infó) Budaörsön, a négyes számú választókörzetben, a Szerviz út környékén a legnagyobb zajforrást az M1–M7 autópályák bevezető szakasza jelenti.

 

 

A káros és igen zavaró zajhatások tompítására, megszüntetésére itt két zajvédő fal is fut. Az egyik közvetlenül az autópálya mellett, ami állami kezelésben van, illetve egy beljebb a Szerviz út mellett a rézsű tetején.

Dr. Tóth Ferenc a körzet önkormányzati képviselője a Budaörsi Infónak elmondta, hogy az utóbbit a város építette az itt élők védelmében.

 

 

tothferenc2019

 

„A körzetemben zajmérést is végeztek a Bojt utcai parkban valamint a Vak Bottyán utcánál.

A mérési eredmények azt mutatták, hogy a zajterhelés még a megengedett értéken belül volt mindkét területen.

Felülvizsgáljuk mind az állami, mind az Önkormányzati zajvédő fal hatékonyságát, illetve egyéb zajcsökkentési lehetőségeket, mint a rézsű oldalának növényesítését.

A zajterjedési útvonalon lévő növényzet (bokrok és fák) hatására hangszóródás jön létre. A szóródás miatt megnövekszik a hangterjedés útja, így erősödik a földhatás és a molekuláris elnyelésből adódó csökkenés.

A hang levelekkel való találkozásakor részben elnyelődik, másrészt visszaverődik. A növényzettel elérhető csillapítás nagysága függ a növényzet fajtájától, a telepítéstől és az évszaktól is.

Sokat várunk az egyre szebben cseperedő platánoktól is a Szerviz út mellett.”

 

szervizut202310

 

 

(Budaörsi Infó)

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.