Október 25-ig lehet jelentkezni a Kossuth-szónokversenyre

Október 25-ig jelentkezhetnek 16-30 éves fiatalok A Kossuth vs. Petőfi – Újratöltve címet viselő szónokversenyre, amelynek kiemelt témája a generációk közötti különbség lesz.

 

 

A tájékoztató szerint a versenyre jelentkezőknek saját TikTok-csatornájukra kell feltölteniük egyperces pályázati anyagukat, a kisvideót zárt Youtube-link formájában elküldhetik a kossuth@petofi.hu e-mail-címre is.

Mint írják, a versenyzőknek használniuk kell a #vitaTok #szóKimondó #aszavakördöge #szónokleszek hashtageket a TikTokon, és jelöljék meg a @kultura.hu csatornát (https://www.tiktok.com/@kultura.hu) is.

Van-e ma létjogosultsága a készpénznek? Segítik vagy inkább gátolják az öltözködési szabályok az önkifejezést? Támogatja-e a kritikus gondolkodást az alapos lexikális tudás? Költséghatékonyabb-e, ha nem az interneten rendelünk ételt? Vajon elbeszélnek-e egymás mellett a generációk?” – a jelentkezők többek között ezekkel a kérdésekkel kapcsolatban érvelhetnek, vitázhatnak és mutathatják meg rátermettségüket

A legeredményesebb szónok 300, a második 200, a harmadik helyezett 100 ezer forintot vihet haza, emellett a szervezők több különdíjat is kiosztanak.

A verseny döntője november 11-én szombaton lesz Budapesten, a Nemzeti Színházban. Az idei döntőben a legeredményesebbnek tartott, magyar nyelvet és irodalmat tanító pedagógus számára a szervezők első alkalommal átadják a Magyartanárdíjat.

A zsűriben idén is elismert szakemberek kaptak helyet. A grémium elnöke Rátóti Zoltán, a Nemzeti Színház stratégiai igazgatója, fővédnöke és Vidnyánszky Attila, a Nemzeti Színház vezérigazgatója lesz, tagjai Aczél Petra egyetemi tanár (MOME), Balázs Géza egyetemi tanár (SZFE), Merényi Hajnalka egyetemi adjunktus (ELTE TÓK), Kiss Róbert Richard, Prima Primissima díjas újságíró, Katona Kinga színész (Nemzeti Színház), Török Ádám influenszer, a Dumaszínház állandó fellépője lesz – áll a közleményben.

 

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.