Kevesebben haltak meg az idén közlekedési balesetben, mint tavaly

Kevesebben haltak meg idén az utakon, mint a tavalyi év azonos időszakában – közölte a rendőrség szerdán a honlapján, a balesetek fő okaiként a gyorshajtást, az elsőbbség meg nem adását, illetve a kanyarodási szabályok megszegését említve.

 

 

Azt írták: több mint tíz százalékkal csökkent a halálos balesetek és csaknem húsz százalékkal az ezekben meghalt emberek száma az elmúlt év azonos időszakához képest. Felhívták a figyelmet arra, hogy a legtöbb tragédia megelőzhető lett volna a szabályok betartásával.

Hozzátették: a folyamatos hatósági ellenőrzések mellett a balesetek számának visszaszorítását szolgálják azok a tematikus akciók is, amelyek a leggyakoribb szabálytalanságokra összpontosítanak.

A közúti balesetek fő okai között továbbra is 27 százalékkal vezet a gyorshajtás, ezt követi 26 százalékkal az elsőbbségadási szabályok be nem tartása, illetve 15 százalékkal a kanyarodási szabályok megszegése – ismertették.

Idén szeptember végéig 10 674 sérüléssel járó közúti baleset történt az ország útjain, amelyek közül 299 volt halálos, ezekben 324 ember veszítette életét – olvasható a police.hu-n.

 

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.