Asztalitenisz BL – Bizakodva várja a folytatást a Budaörs

(Budaörs, 2023. szeptember 26. – Budaörsi Infó/MTI) A szakosztály-igazgató szerint bizakodva várja a folytatást az SH-ITB Budaörsi SC női csapata, amely a hétvégén második helyen végzett az asztalitenisz Bajnokok Ligája első csoportkörének B csoportjában, a csehországi Moravsky Krumlovban.

 

 

A magyar bajnok csak a francia Tours együttesétől szenvedett vereséget, a másik három ellenfelét magabiztosan győzte le.

“Tisztában voltunk vele, hogy nagyon kiegyenlített a csoport. Most nagyon jól sikerültek ezek a meccsek, és le a kalappal mindegyik lány előtt, mert elképesztő egyenletes és profi teljesítményt nyújtva tudtunk eljutni a vasárnapi zárófordulóig. Madarász Dórával sokat erősödtünk, úgyhogy bizakodva várjuk a folytatást” – idézte a magyar szövetség hírlevele Szvitán Krisztina szakosztály-vezetőt.

A budaörsiek a BL második csoportkörében két kiemelt mellett kapnak majd helyet a négy csoport valamelyikében. A sorsolás szerdán lesz.

A PTE-PEAC férficsapata a szombati két veresége után vasárnap a házigazda Dubrovniktól is kikapott, így átkerült az Európa-kupába.

“Ez nem a magyar bajnokság, hiszen a Bajnokok Ligája-csoportkörről beszélünk – fogalmazott a pécsieket vezető Ács Pongrác. – Amikor láttuk a sorsolást, tudtuk, hogy ebben a csoportban csak a házigazdák ellen lehet esélyünk. Ez igazolódott is, hiszen az első két meccsünket viszonylag simán elveszítettük két jobb játékerőt képviselő csapat ellen.

A Dubrovnikkal szemben pedig minimális különbséggel maradtunk alul. Az örömteli, hogy a két rutinos játékosunk, Pető Zsolt és Demeter Lehel mellett a két fiatalunk, Molnár Dávid és Szántosi Dávid bemutatkozhatott a Bajnokok Ligájában, utóbbi ráadásul meccset is nyert.”

 

A magyar érdekeltségű csoportok végeredménye:

Nők: 1. TT Joué le Tours (francia) 8 pont, 2. SH-ITB Budaörsi SC 7, 3. Tecnigen Linares (spanyol) 6, 4. HB Ostrov (cseh) 5, 5. Moravsky Krumlov (cseh) 4

Férfiak: 1. TT Wiener Neustadt (osztrák) 6 pont, 2. Polski Cukier Gwiazda (lengyel) 5, 3. STK Libertas Marinkolor (horvát) 4, 4. PTE PEAC Kalo-Méh 3

 

(mti)

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.