Törölte honlapján a Budaörs Green Strip Mall kivitelezője a tervezett elkészülési határidőt

(Budaörs, 2023. szeptember 22. – Budaörsi Infó) Korábbi cikkünkben beszámoltunk róla, hogy a Budaörs Green Strip Mall az egykori – nagy vitákat és tüntetéseket kiváltó – Bauhaus-beruházás helyén épül meg, a Decathlon folytatásában. A 4.515 m2 telken, 24.300 m2-nyi vegyes funkciójú kereskedelmi fejlesztést kivitelező cég vezetése cikkünk nyomán az önkormányzati képviselőtől értesült róla, hogy honlapjukon 2024-re ígérik a beruházás befejezését.

 

 

A tervezett újabb áruház építésének híre felkavarta a budaörsi közvéleményt. Farkas Benedek, a terület önkormányzati képviselője a TV2040 riportjában reagált erre. Az interjúban kiemelte, hogy a nyilvánosságra került befejezési határidő téves, az csak a kivitelező cég honlapján véletlenül fent hagyott információ volt.

A képviselő információi szerint a gazdasági helyzet miatt egyelőre nem indul el a beruházás.

 

farkasbenedek2019

 

„… Az a jó hír, hogy a Budaörs Közösségnek köszönhetően már élő kapcsolatunk van a Nhood-al, amely az Auchanhoz köthető. Így tudjuk, hogy a jövőben nem fognak beruházást indítani.

Mint a körzet képviselője vállalom, hogy szerintem ez egy jó projekt, az alapján, amit tudok róla, jó koncepciónak tartom. 

… A nagy projekt egy ausztrál nagyvállalatnak bemutató típusú áruháza lenne, körben pedig parkok … 

Megvan az a kifejezetten jó kapcsolat a céggel, hogy amikor leveszik a jégről ezt a projektet, akkor tudunk majd lakossági fórumot együtt szervezni velük. 

Nem kell a budaörsieknek aggódni, hogy egy-két éven belül elkezdődik az építkezés.

… Új fákat biztosan fognak ültetni, de a mostani fás terület biztos rendezettebb lesz, ritkítottabb lesz. Ha jól működik ez a projekt, akkor szinte városközpont lehet majd ez a helyszín. …”

 

A kivitelező törölte honlapján a Budaörs Green Strip Mall tervezett elkészülési határidőt, miután cikkünk nyomán az önkormányzati képviselő rákérdezett vezetőjüknél erre.

Kiderült, hogy még arról sincs információ, hogy mikor indul el a beruházás, ami 2024-re aligha készülhetne el úgy, hogy a területen még semmilyen munkálatok nem kezdődtek el.

 

 

uj_aruhaz_budaors_2023

 

A témával kapcsolatban készült TV2040 interjút ide kattintva tudják megnézni. 

 

 

Korábbi cikkünk a témával kapcsolatban: 

https://www.budaorsiinfo.hu/blog/2023/08/23/az-ausztral-harvey-norman-uzletlanc-elso-magyarorszagi-aruhazat-epiti-meg-budaorson/

 

 

(Budaörsi Infó)

 

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.