A Földre visszatérő meteoritnak nagyobb az esélye, mint az UFÓ-knak?

Elméletileg az NWA 13188-as meteorit mintegy 10 ezer évvel ezelőtt egy aszteroida Földdel való ütközésekor repült az űrbe.

 

 

A nemrég azonosított meteorit, amelyet valószínűleg az első ismert földi kőzetdarabként azonosítottak, amely hazatért, miután évezredekkel ezelőtt az űrbe repült, egyedülálló esemény lehet, de nem mond ellent a fizika törvényeinek – mondta egy orosz tudós.

Az eredetileg néhány évvel ezelőtt Afrikában felfedezett NWA 13188 jelű meteorit e hónap elején került a címlapokra, amikor egy tudóscsoport hangot adott gyanújának, hogy a kőzet eredetileg a bolygónkról származik.

Ha hinni lehet a kutatók elméletének, az NWA 13188-as meteorit mintegy 10 ezer évvel ezelőtt egy aszteroida Földdel való ütközésekor az űrbe repült, hogy aztán néhány ezer év űrben töltött idő után ismét belépjen a Föld légkörébe.

A fejleményt kommentálva Natan Eismont, az Orosz Tudományos Akadémia Űrkutatási Intézetének vezetője a Szputnyiknak elmondta, hogy bár ez a hipotézis hihetőnek tűnik, az ügy további vizsgálatokat igényel.

“Itt nincsenek ellentmondások, ellentétben egyes ufókkal kapcsolatos esetekkel” – mondta Eismont, megjegyzése utóbbi részével nyilvánvalóan az intelligens idegen életről szóló elméletekre utalva az űrben.

Felidézte az Egyesült Államok által még az 1970-es években az űrbe indított ISEE-3 műhold történetét is, amely egy ideig a bolygónktól mintegy 1,5 millió kilométerre lévő L1 librációs ponton tartózkodott, mielőtt 2014 körül visszatért a Föld közelébe.

Ha egy mesterséges tárgy képes visszatérni a Földre, miután éveket töltött az űrben, akkor valószínűleg egy kődarab is megteheti ugyanezt az utat – érvelt a kutató.

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.