Kiemelkedően sikeres szezont zárt a centenáriumi éve előtt a Budaörsi Sport Club Asztalitenisz Szakosztálya

(Budaörs, 2023. szeptember 6. – Budaörsi Infó/Sajtóközlemény) Az SH-ITB Budaörsi SC női csapata a mögöttük álló 2022-2023-as sportszezonban megvédve magyar bajnoki címét hetedik alkalommal lett Magyarország legjobbja. Ebben az időszakban a csapat megszakítás nélkül 20. alkalommal szerepelve, túljutva a 200. mérkőzésén a nemzetközi kupasorozatokban végül ezüstérmet szerzett az Európa Kupában, begyűjtve ezzel az 5. nemzetközi kupaérmét.

 

 

A szakosztály továbbra is több magyar válogatott játékost foglalkoztat, közülük Madarász Dóra érte el a legkiemelkedőbb eredményt az Európai Olimpiának is hívott Európa Játékokon.

Dóra Ecseki Nándorral az oldalán ezüstérmet szerzett a vegyespárosok küzdelmében, a több bravúros győzelmet is hozó mérkőzéseket kiemelt érdeklődés mellett élőben közvetítette az M4 sportcsatorna.

 

Ecseki Nándor és Madarász Dóra az Európa Játékokon a krakkói Hutnik Arénában 2023. június 24-én. MTI/Koszticsák Szilárd

Ecseki Nándor és Madarász Dóra az Európa Játékokon a krakkói Hutnik Arénában 2023. június 24-én. MTI/Koszticsák Szilárd

 

Madarász Dórát, és ezzel az egyesületet, a Budaörsi Sport Clubot is az a megtiszteltetés érte, hogy a sportoló vihette másodmagával Magyarország zászlaját a sportesemény megnyitó ünnepségén.

A magyar küldöttséget erősítette az egyesület másik versenyzője Dari Helga is. A hazai egyéni versenyek tekintetében a szakosztály lett a legeredményesebb női klub a felnőtt egyéni Országos Bajnokságon, ahol több érem mellett az egyéni szám női aranyérmét is budaörsi versenyző nyakába akasztották.

 

 

Dari Helga játszik Taina Maria Plainan, az olasz csapat játékosa ellen a női asztalitenisz Európa-kupa döntőjének visszavágóján, az SH-ITB Budaörsi SC - ASD Quattro Mori Cagliari mérkőzésen a Budaörsi Városi Sportcsarnokban 2023. május 7-én. Az olasz csapat 3-0-ra nyert, így kettős győzelemmel lett kupagyőztes. MTI/Lakatos Péter

Dari Helga játszik Taina Maria Plainan, az olasz csapat játékosa ellen a női asztalitenisz Európa-kupa döntőjének visszavágóján, az SH-ITB Budaörsi SC – ASD Quattro Mori Cagliari mérkőzésen a Budaörsi Városi Sportcsarnokban 2023. május 7-én. MTI/Lakatos Péter

 

 

Összességében tehát a Budaörsi Sport Club Asztalitenisz Szakosztálya egy rendkívül sikeres sportszezont zárt, bizonyítva és alátámasztva a Budaörsi Sport Club magas szintű eredményességét, melynek köszönhetően az egyesület Kiemelt Vidéki Sportegyesület lehet 2023 tavasza óta. A 2024-ben centenáriumát ünneplő egyesület 1700 klub közül választották be az ország 25 legjobb sportegyesülete közé.

 

 

szurkolokbsc

 

Szeptemberben elkezdődik a 2023/2024-es sportszezon, amely az egyesület és a szakosztály számára is kiemelten fontos hiszen a tavaszi évad már része a Budaörsi Sport Club alapításának 100. évének, illetve a párizsi Olimpiára történő kvalifikációs időszak is ekkor zárul.

A legfontosabb cél, hogy a két legjobb asztaliteniszezőt, Póta Georginát és Madarász Dórát minden tekintetben hozzá tudják segíteni ahhoz, hogy sikeresen kvalifikáljanak a párizsi Nyári Olimpiai Játékokra.

 

 

A győztes olasz csapat, Mattia Contu edző, Edem Offiong, Tania Maria Plaian és Andrea Dragoman (b-j) ünnepel a trófeával, valamint az ezüstérmes magyar csapat, Póta Georgina, Dari Helga, Fazekas Mária és edzőjük, Bachman Péter a női asztalitenisz Európa-kupa döntőjének visszavágója, az SH-ITB Budaörsi SC - ASD Quattro Mori Cagliari mérkőzés eredményhirdetésén a Budaörsi Városi Sportcsarnokban 2023. május 7-én. Az olasz csapat 3-0-ra nyert, így kettős győzelemmel lett kupagyőztes. MTI/Lakatos Péter

A győztes olasz csapat, Mattia Contu edző, Edem Offiong, Tania Maria Plaian és Andrea Dragoman (b-j) ünnepel a trófeával, valamint az ezüstérmes magyar csapat, Póta Georgina, Dari Helga, Fazekas Mária és edzőjük, Bachman Péter a női asztalitenisz Európa-kupa döntőjének visszavágója, az SH-ITB Budaörsi SC – ASD Quattro Mori Cagliari mérkőzés eredményhirdetésén a Budaörsi Városi Sportcsarnokban 2023. május 7-én. Az olasz csapat 3-0-ra nyert, így kettős győzelemmel lett kupagyőztes. MTI/Lakatos Péter

 

 

Biztosítani szeretnék ehhez a szakmai és anyagi hátteret, valamint olyan pluszokat is, amit csak egy jó közösséget alkotó sportegyesület tud adni. A Szakosztály ehhez a fő célhoz minden eddigi együttműködő partnerétől a cél eléréséhez szükséges további támogatást kér, de a nyugodt háttér megteremtéséhez újabb támogatókat, szponzorokat is szükséges megnyerni.

 

 

Fazekas Mária játszik Edem Offiong, az olasz csapat játékosa ellen a női asztalitenisz Európa-kupa döntőjének visszavágóján, az SH-ITB Budaörsi SC - ASD Quattro Mori Cagliari mérkőzésen a Budaörsi Városi Sportcsarnokban 2023. május 7-én. Az olasz csapat 3-0-ra nyert, így kettős győzelemmel lett kupagyőztes. MTI/Lakatos Péter

Fazekas Mária játszik Edem Offiong, az olasz csapat játékosa ellen a női asztalitenisz Európa-kupa döntőjének visszavágóján, az SH-ITB Budaörsi SC – ASD Quattro Mori Cagliari mérkőzésen a Budaörsi Városi Sportcsarnokban 2023. május 7-én. MTI/Lakatos Péter

 

A női csapat szeptember végén kezdi meg a 21. szezonját a nemzetközi kupákban, ezúttal a Bajnokok Ligájában. A Budaörsi Sport Club továbbra is tartva magát az elveihez csak magyar játékosokkal szerepel a nemzetközi porondon is.

Az Európai Asztalitenisz Szövetség elkészítette a sorsolást. Az aktuális magyar bajnok budaörsi csapat Csehországban próbálja megszerezni a két továbbjutó hely egyikét, francia, spanyol és cseh ellenfeleivel szemben.

A női csapatot eredményei alapján felkérték arra, hogy vegyen részt a Közép-Európai Klubcsapatok Szuperligájában, az első fázisban osztrák és szlovák csapatok lesznek az ellenfelek.

A nemzetközi klubszezont megelőzően csapat Európa Bajnokságot rendeznek Svédországban, ahol Póta Georgina és Madarász Dóra a magyar válogatottat erősítve lép asztalhoz.

 

 

Póta Georgina

Póta Georgina

 

A magyar csapatbajnokság legmagasabb osztályában az Extra Ligában cél  a bajnoki cím megvédése, ami annak fényében, hogy az ellenfelek közül több is megerősödött a nyáron szintén izgalmas és nehéz feladatnak tűnik.

A szeptemberi iskolakezdéssel együtt az asztalitenisz szakosztálynál is folytatódnak a megszokott foglalkozások, az 1. Számú Általános Iskolával közös iskolai pingpong program, valamint a felsőtagozatos korosztályt is megmozgató tanfolyamok, melyre az edzők várják a jelentkezőket.

Megtisztelő felkérést kapott a női csapat eredményessége kapcsán az asztalitenisz szakosztály arra, hogy a sportéletben kiemelten megbecsült Magyar Edző folyóiratban megjelenjen, „a budaörsi asztalitenisz-csoda nyomában-sikerek csak magyar játékosokkal” címmel.

A lap aktuális száma már megjelent, a 3 oldalas írás megtalálható az interneten.

 

(Budaörsi Infó/Sajtóközlemény)

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.