Szemtakarót visel a német kancellár sportbalesete miatt

A jobb szemét és arca jobb oldalának egy részét takaró kötést visel a következő egy-két héten Olaf Scholz német kancellár a hétvégi sportbalesete miatt.

 

 

“Nem annyira vészes, mint amilyennek tűnik” – írta a kormányfő közösségi portálokon hétfőn közölt bejegyzésében, amelyben bemutatta új hivatalos portréját, egy szemtakarós felvételt. “Alig várom a mémeket” – tette hozzá.

A kancellári hivatalban készített fényképen az is látszik, hogy az állától a homlokáig több horzsolás keletkezett az arca jobb oldalán. Sérült szeme állapotáról és sebesülései súlyosságáról a kormányfő és a hivatala sem közölt részleteket. Steffen Hebestreit kormányszóvivő hétindító berlini tájékoztatóján csupán annyit mondott, a felvételt azért közölték, hogy mindenki hozzászokhasson ahhoz, hogyan néz ki a kancellár “a következő egy-két héten”.

Olaf Scholz szombaton szenvedett balesetet futás közben. Vasárnapi sajtónyilvános programját – egy Hessen tartományi kampányrendezvényt – lemondta, de hétfőtől már az eredeti, még pénteken közölt tervek szerint alakul a program, így például este részt vesz a katolikus püspöki konferencia fogadásán, kedden megnyitja a müncheni nemzetközi autóipari és mobilitási kiállítást (IAA Mobility), szerdán pedig beszédet mond a szövetségi parlamentben (Bundestag).

 

 

 

 

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.