Idén is lehet pályázni az ARTtransfer-díjra

A Ludwig Múzeum idén is meghirdeti a kortárs művészet közvetítésének elismerésére alapított ARTtransfer-díj pályázatát, amelyre magánszemélyek jelentkezését várják az elmúlt három évben megvalósult projektjeikkel október 8-ig.

 

 

A díjjal a múzeum olyan múzeumpedagógusok, pedagógusok, művészek, művészettörténészek, kurátorok tevékenységét ismeri el, akik a saját területükön az elmúlt időszakban sokat tettek a kortárs képzőművészet közvetítéséért és népszerűsítéséért – közölte a Ludwig Múzeum.

A pályázatra magánszemélyek jelentkezését várják 2020-2023 közötti időszakban megvalósult projektekkel. A kiírás szerint már korábban máshol benyújtott anyaggal is lehet jelentkezni.

Az idei pályázatot a gondoskodás jegyében hirdeti meg az intézmény, kapcsolódva a Ludwig Múzeum idei kerettémájához, és vele együtt a Vigyázat, törékeny – Handle with Care kiállításhoz. A bemutatott projektekben a kortárs képzőművészet átgondolt, előremutató közvetítése, értelmezése, pedagógiai megközelítése mellett kiemelt szerepet kell kapnia az elesettek, a rászorulók, a sajátos élethelyzetben lévők támogatásának akár tematikai, akár konkrét akciók formájában.

A pályázat első fordulójában előzsűrizés történik, majd a kiválasztott munkákat egy nyilvános minikonferencián mutatják be a pályázók, ahol a zsűri a tízperces prezentációk után hozza meg a döntését. A díjátadást követően a Ludwig Múzeum a második fordulóba bejutott pályázati anyagokat elérhetővé teszi a honlapján.

Az ARTtransfer-díj összege bruttó 300 000 forint, amely több pályázó között is megosztható.
A második fordulóba bejutott pályázók oklevélben és a Ludwig Múzeum kiadványaiból álló könyvjutalomban részesülnek.

A zsűri elnöke Fabényi Julia, a Ludwig Múzeum igazgatója, mellette a bírálatokban részt vesz Dabi-Farkas Rita képzőművész, German Kinga művészettörténész, Hemrik László, a Ludwig Múzeum múzeumpedagógiai osztályának vezetője, Popovics Viktória  művészettörténész, Pinczés József művésztanár, Schopp Ildikó művészetpedagógus és Szabics Ágnes képzőművész, művészetpedagógus.

A pályázat benyújtásának határideje október 8-a, a program záróeseményét és díjátadóját november 17-én tartják a Ludwig Múzeumban.

A kiírás részletes feltételei a múzeum honlapján olvashatók.

 

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.