Rászoruló iskolásoknak gyűjt pénzt az Ökumenikus Segélyszervezet

Iskolakezdés együtt! címmel tizenkettedik alkalommal hirdetett országos pénzadománygyűjtést az Ökumenikus Segélyszervezet nehéz helyzetben lévő gyerekek beiskolázásának támogatására. Ebben az évben kétezer gyerek iskolatáskáját szeretné megtölteni a segélyszervezet.

 

 

Gáncs Kristóf, az Ökumenikus Segélyszervezet kommunikációs igazgatója a gyűjtést elindító keddi sajtótájékoztatón arról beszélt, az elmúlt két évben a textiltermékek – mint a táska, tolltartó – ára 60 százalékkal, a papírtermékek – így a füzetek, rajzlap, írólap – ára 80 százalékkal, a füzetborító ára több mint 100 százalékkal, a színes ceruzák ára pedig 20 százalékkal nőtt. Hozzátette: több olyan család van, amelynek gondot okoz az iskolakezdés.

Gáncs Kristóf szólt arról is, az adományokból a segélyszervezet személyre szóló csomagokat állít össze, a tanszercsomagban részesülő gyerekeket pedig a segélyszervezet országos intézményhálózatának látóköréből választották. A 1353-as adományvonal tárcsázása hívásonként vagy SMS-enként ötszáz forint támogatást jelent – tette hozzá. A segélyszervezet online adományozási felülete a www.iskolakezdesegyutt.hu oldal, emellett a nagyobb postákon gyűjtőperselyekben is várják az adományokat.

Wolf Kati énekesnő, a segélyszervezet önkéntese a rendezvényen elmondta: idén tizenkettedik alkalommal vállalta a kampány arcának szerepét, és egy négygyerekes család történetét ismertetve arról beszélt, sokan nem tudnák a segélyszervezet akciója nélkül megoldani az iskolakezdést.

Badár Tamás bűvész, a segélyszervezet önkéntese kiemelte: az adománygyűjtő kampány tulajdonképpen arról szól, hogyan tudják megtölteni “varázslattal” a kétezer iskolatáskát.

A rendezvényen bemutatták azt a két – a varázslat tematikájára épülő – kisfilmet, amely a rászoruló gyermekek iskolakezdési nehézségeire és támogatásuk fontosságára hívja fel a figyelmet. Az egyiket a televízióban, a másikat a közösségi médiában fogják terjeszteni. A résztvevők a kampányt elindító sajtótájékoztatón mintegy száz üres iskolatáskából kirakták a 1353-as adományvonal számait.

A segélyszervezet idén is vállalja, hogy a célként kitűzött kétezer iskolakezdési támogatáshoz szükséges összegen felül beérkező pénzadományból a szervezet országos intézményhálózatának Kapaszkodó programjaiban részt vevő, több ezer diák felzárkózását támogatja egész évben.

 

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.