Társadalmi egyeztetés – Lehet véleményezni a jövő évi vasúti menetrend-tervezetet (link)

Az Építési és Közlekedési Minisztérium mint a hivatalos közforgalmú vasúti és autóbuszos menetrend megrendelője számára fontos az utazóközönség véleménye, ezért elindítja a 2023/2024. évi vasúti menetrend-tervezetek társadalmi egyeztetését – közölte a tárca szerdán az MTI-vel.

 

A folyamat célja, hogy ismertté váljon a vasúti közlekedést rendszeresen használók véleménye a következő évi menetrend tervezéséhez. A GYSEV Zrt. és a MÁV-START Zrt. elkészítette a 2023. decemberétől érvényes menetrend tervezetét. A vasútvonalak menetrend-tervezetét az érdeklődők a https://menetrend_tervezet.vpe.hu/ honlapon megismerhetik és véleményezhetik.

Az utazóközönségnek a véleményezés időszakában, 2023. július 5. – július 21. között van lehetősége a jövő évi vasúti menetrend tervezetével kapcsolatban véleményt formálni – írták.

A vélemények feldolgozása és kiértékelése után, a fenti honlapon, összefoglaló dokumentum formájában kerül közzétételre az egyeztetés eredménye – áll a közleményben.

 

(Illusztráció: A Budapest-Cegléd vonalon utasforgalmi próbaüzemben elindított első emeletes KISS motorvonat halad Ceglédbercell határában 2020. március 15-én. Fotó: MTI/Máthé Zoltán)

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.