Hetedik lett a magyar csapat a rejtvényfejtő-világbajnokságon

Hetedik lett a magyar csapat a lengyelországi rejtvényfejtő-világbajnokságon – közölte István György, a válogatott csapatkapitánya.

 

 

Elmondta: Krakkóban rendezték a 29. rejtvényfejtő-világbajnokságot, ahol a négytagú magyar csapat 49 csapat közül szerezte meg a hetedik helyet. A csapatversenyt Japán nyerte az Egyesült Államok és Németország előtt.

A több mint 200 egyéni induló közül a magyar csapat tagjai – Gyimesi Péter, Gyimesi Zoltán, Horváth Zoltán és Madarassy Pál – a 21-34. helyeken végeztek. Egyéniben a japán Ken Endo lett az idei világbajnok.

István György emlékeztetett arra, hogy Magyarország a korábbi években többször is szerzett egyéniben és csapatban is érmet, legutóbb egy csapatbronzérmet 2018-ban.

A Rejtvény Világszövetség 1992 óta minden évben megrendezi a rejtvényfejtő-világbajnokságot, a pandémia miatt 2019 óta a mostani, krakkói versenyig nem volt nemzetközi megmérettetés.

István György kiemelte: ahhoz, hogy az egyes országok fejtőinek tudását össze lehessen mérni, a világversenyen nyelv- és kultúrasemleges feladványok szerepelnek, köztük a közimert szúdoku, ahol 1 és 9 közötti számokat kell számismétlés nélkül a megadott ábrákba beírni.

A jövő évi versenynek a kanadai Toronto lesz a házigazdája, amelyre a magyar válogatott tagjait a Rejtvényfejtők Országos Egyesülete válogatóversenyen választja majd ki.

 

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.