Öt autópálya-mérnökségi autót ért baleset egy hónap alatt

Az autópályákon, gyorsforgalmi utakon dolgozók védelmére kérte az autósokat a Magyar Koncessziós Infrastruktúra Fejlesztő (MKIF) Zrt., miután szeptember közepe óta öt autópálya-mérnökségi autót ért baleset: két dolgozójuk megsérült, három járművük totálkáros lett.

 

A cég az MTI-hez kedden eljuttatott közleményében kiemelte: volt olyan eset, hogy fékezés nélkül hajtott egy jármű a terelőfényt folyamatosan használó útellenőri kocsiba, de rendszeresen előfordul, hogy az autósok nem hagynak kellő távolságot a munkát végző járművek és kollégáik mellett.

A tájékoztatás szerint a legutóbb kedd hajnalban történt ilyen baleset: egy kisteherautó hajtott bele hátulról, fékezés nélkül a gödöllői autópálya-mérnökség útellenőri autójába az M3-as autópályán. Egy dolgozó megsérült, őt a hatvani kórházban ápolják; az autó totálkáros lett.

Pénteken az M1-es autópálya leállósávjában egy a terelésben részt vevő autó bal oldali visszapillantó tükrét sodorta el egy kamion, egy másik kamion pedig meghúzta a kocsi oldalát – tették hozzá.

Az MKIF Zrt. hangsúlyozta: az autópályákon, gyorsforgalmi utakon szolgálatot teljesítő kollégáik azért dolgoznak, hogy a közlekedés zökkenőmentes és zavartalan legyen. Munkájuk fontos, ugyanakkor veszélyes is, ezért arra kérték a közlekedőket, hogy vigyázzanak rájuk.

 

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.